אפשרויות הדפסה:

חזה עוף ברוטב צלפים ולימון (עוף פיקאטה)

מניבמנה 1הכנה5 דקותבישול10 דקותסך הכול15 דקות

קטיפתי וחמצמץ

חזה עוף בחמאה וצלפים

 250 גרם חזה עוףנקי מעור ועצמות, פרוס לפרוסות בעובי סנטימטר
 מלח ופלפלגרוס טרי
 2 כפות קמח רב תכליתי
 1 כף שמן זית
 ½ כוס ציר עוף
 ¼ כוס מיץ מלימון סחוט טרי
 1 כף צלפים מוחמצים
 2 כפות פטרוזיליהטרייה, קצוצה דק דק
 3 כפות חמאה ללא מלח
שדרוג אפשרי
 1 קמצוץ פלפל קאייןמפזרים על המנה המוכנה
1

ממליחים ומפלפלים את חזה העוף.

חזה עוף בחמאה וצלפים - תיבול

2

מצפים את חזה העוף בקמח, ומנערים משאריות הקמח.

חזה עוף בחמאה וצלפים - קימוח

3

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את חזה העוף בחום בינוני-גבוהה כ- ½2 דקות מכול צד (עד שמשחים קצת).

חזה עוף בחמאה וצלפים - טיגון

4

מניחים את חזה העוף המטוגן על צלחת בצד לנוח.

חזה עוף בחמאה וצלפים - מנוחה

5

למחבת החמה מוסיפים ציר מרק. מגרדים את התחתית בעזרת כף עץ.

6

מוסיפים את מיץ הלימון ומרתיחים. נותנים לנוזלים להצטמצם כשתי דקות.

7

מוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה ואת הצלפים. מועכים חלק מהצלפים בעזרת מזלג (לשחרור הטעמים.)

חזה עוף בחמאה וצלפים - הכנת הרוטב

8

אחרי כדקה נוספת מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב לקבלת רוטב מבעבע וסמיך.

9

מחזירים את חזות העוף לבישול של דקה נוספת מכול צד בתוך הרוטב. בעזרת כף מכסים היטב ברוטב תוך כדי הבישול.

חזה עוף בחמאה וצלפים - השלמת המנה

10

מפזרים מעל המנה המוכנה שארית הפטרוזיליה. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0