חיתוכיות פקאן ומייפל

לבצק עבור הבסיס
 150 גרם קמח רב תכליתי
 100 גרם קמח לחם
 40 גרם סוכר קניםאו סוכר דמררה
 40 גרם סוכר חום
 ½ כפית מלח
 200 גרם חמאהללא מלח, רכה, בטמפרטורת חדר
לציפוי פקאן ומייפל
 220 גרם אגוזי פקאןקצוצים
 ½ כוס סירופ מייפל טהור(1/2 כוס = 140 גרם)
 40 גרם סוכר קנים
 40 גרם סוכר חום
 50 גרם חמאהללא מלח, רכה, בטמפרטורת חדר
 2 ביציםבגודל בינווני, בטמפרטורת חדר
 1 כפית תמצית וניל
 ¼ כפית מלח

הכנת הבסיס לחיתוכיות
1

מחממים תנור ל-180 מעלות. מצפים תבנית אפייה בגודל 23x28 סנטימטר בנייר אפייה.

2

בקערה גדולה מערבבים קמח עם סוכרים ומלח. את החמאה חותכים לקוביות ומפזרים מעל התערובת. בעזרת מועך תפוחי אדמה (או מזלג) לוחצים על החמאה ומאחדים אותה עם החומרים היבשים, כך שנוצרת תערובת פירורית.

3

מעבירים את התערובת לתבנית המצופה בנייר אפייה. בעזרת כפות הידיים מהדקים את הפירורים לשכבה מהודקת ואחידה בגובהה, אותה חורצים קלות עם מזלג.

4

אופים את התחתית לחיתוכיות כ- 20-25 דקות עד שהיא מתקשה בחלקה העליון ומראה סימנים של הזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד בזמן שמכינים את ציפוי הפקאן והמייפל.

הכנת ציפוי הפקאן והמייפל
5

בקערה גדולה מוסיפים סירופ מייפל, סוכרים, חמאה מומסת, ביצים, תמצית וניל ומלח. מקציפים בעזרת מקציף ידני (או מיקסר) עד לאיחוד מלא של כל הרכיבים.

6

מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים.

7

מוזגים את תערובת המייפל והפקאן מעל הבסיס האפוי ומורחים לגובה אחיד.

8

אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהציפוי מתקשה ונצבע בצבע חום בהיר.

9

מוציאים את המאפה מהתבנית ומניחים להתקררות. אחרי שמתקרר כמה דקות, חותכים לקוביות. בתיאבון 😋