חמין קלאסי

לאט, לאט...... כשעושים חמין ממש אין מה למהר

 1 בצל גדולקצוץ
 2 כוסות שעועית לבנהשהושרתה במים כמה שעות
 4 תפוחי אדמהגדולים,קלופים וחצויים
 1 קילוגרם נתח בשר לבישול ארוך
 עצמות בקר
 4 ביציםרחוצות היטב במים ובסבון
תוספות אפשריות
 2 עלי דפנה
 4 שיני שום
 1 כוס גריסי פנינה
 2 כוסות אורז
 1 כוס גרעיני חומוס
 קישקע

הכנות ראשוניות
1

בסיר גדול לבישול ארוך סוגרים נתחי הבשר והעצמות (טיגון 2-3 דקות מכול צד עד להשחמה על חום בינוני-גבוה) ומניחים את הבשר בצד.

2

מטגנים בסיר בצל קצוץ עד שזהוב.

3

מוסיפים לסיר שעועית לבנה, עצמות ונתחי בשר שסגרנו, תפוחי אדמה.

4

מתבלים היטב במלח ופלפל שחור גרוס גס. מומלץ להוסיף 2 עלי דפנה ומספר שיני שום.

5

מפזרים ביצים שלמות (במספר הרצוי) במקום שנותר בסיר.

תוספות אפשריות (לא חובה)
6

בשקית בד נוספת מכינים תערובת אורז:
2 כוסות אורז שטוף ונקי.
בצל קצוץ מטוגן.
פטרוזיליה קצוצה.
מלח ופלפל שחור.
קושרים את השקית כשמשאירים מספיק מקום לאורז לתפוח.
מניחים את שקית האורז בסיר מעל לכל ומוודאים שיש מספיק נוזלים לאורז לתפוח ולחמין שלא יתייבש.

7

ניתן לקנות "קישקע" ממולא מוכן ואז מניחים אותו גם בסיר, או לחילופין ניתן להכין מילוי של קישקע בשקית בד: מ - 2 כוסות קמח, חתיכות מרגרינה, בצל חי קצוץ ותבלינים.

הבישול
8

ממלאים מים עד לכיסוי כל החומרים שבסיר.

9

מביאים לרתיחה ואז משאירים על אש קטנה ביותר ל-24 שעות (אפשר גם פחות שעות ואפשר גם בתנור בחום של 100 מעלות).

המתנה, פיקוח (חשוב!) וטיפים נוספים
10

בודקים כול כמה שעות שהמים והנוזלים בסיר לא התאדו. אם התאדו מוסיפים מים בהתאם. אין דבר מבאס מחמין שהתייבש.

11

כדאי לכסות את הסיר בשמיכה מקופלת (להישמר כמובן מהאש!!!)
ניתן להכניס את הסיר לתנור בחום נמוך-בינוני (100-120 מעלות) בכל שלב של הבישול. או בערב או למחרת בבוקר עד לאכילת החמין.