אפשרויות הדפסה:

חצילים בטחינה – באבא גנוש

מניב4 מנותהכנה20 דקותבישול30 דקותסך הכול50 דקות

חצילים בטחינה - באבא גנוש

 1 קילוגרם חצילים
 3 כפות טחינה גולמית
 3 כפות לימוןסחוט
 2 שיני שוםכתושות
 1 כפית חומץ לבן
 ½ כפית מלח
להגשה
 1 קמצוץ סומק
 שמן זית
 פטרוזיליהקצוצה
1

צולים חצילים עד שהם רכים מאוד. במהלך הצלייה הופכים את החצילים כך שיצלו באופן פחות או יותר שווה מכול הצדדים. הדרך המועדפת לצלייה היא על המנגל (גריל פחמים או גז) או על להבת הכיריים, אך אפשר גם לצלות בתנור. זמן הצלייה על המנגל נע בין 15-30 דקות, ובתנור בחום של 180-200 מעלות בסביבות 30-35 דקות. הזמן ישתנה בהתאם לגובה החום ולגודל החצילים, לכן עקבו ובדקו.

2

כאשר החצילים מתרככים מאוד מסירים מהאש או מהתנור, ונותנים מנוחה והתקררות של 10-15 דקות.

3

חוצים את החצילים ובעזרת כף מרוקנים את בשרם לתוך קערה. נפתרים מזרעים כמה שאפשר מבלי לאבד בשר של חציל. כמו כן, נפתרים מהקליפות.

4

מעבירים את בשר החצילים למסננת ומניחים ל- 5-10 דקות לטפטף. מהנוזלים נפתרים.

חצילים בטחינה - באבא גנוש - סינון החצילים

5

מעבירים את בשר החצילים יחד עם כול שאר הרכיבים למעבד מזון, וטוחנים כ-2 דקות.

6

להגשה מפזרים מעל טיפונת סומק, פטרוזיליה קצוצה וזולפים שמן זית. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0