אפשרויות הדפסה:

חצילים ברוטב עגבניות

מניב8 מנותהכנה30 דקותבישול45 דקותסך הכול1 שעה 15 דקות

אפשר לאכול קר או חם

סלט חצילים ברוטב עגבניות טריות

 2 חציליםבגודל בינוני
 3 עגבניותגדולות בשלות
 ½ ראש שום
 ½ לימון
 1 כוס שמן זית
 מלח ופלפל
 1 כפית סוכר
1

שוטפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי של כ- 1 סנטימטר.

חיתוך החצילים

2

מניחים את הפרוסות בצלחת שטוחה ומפזרים הרבה מלח משני הצדדים של כול פרוסה, עד שהחצילים מזיעים - בערך כשעה.

חצילים מזיעים

3

שוטפים את פרוסות החצילים במים להסרת המלח, סוחטים את הנוזלים ומייבשים באמצעות נייר סופג.

חצילים לפני טיגון

4

מטגנים את החצילים בשמן זית חם עד שהם מזהיבים משני הצדדים - החצילים סופגים הרבה שמן, אז כול פעם להוסיף קצת.

טיגון חצילים

5

מניחים בסיר בישול שכבות חצילים מטוגנות ומפזרים ביניהם שיני שום חתוכות לפרוסות דקות.

חצילים ברוטב עגבניות טריות - סידור החצילים לבישול

6

קוצצים בקערה עגבניות מקולפות. (אפשר גם במקום לקלף את העגבניות לרסק אותן בפומפיה, ומהקליפות נפתרים.) לעגבניות המרוסקות מוסיפים מלח, פלפל, סוכר, מעט מיץ לימון. מדללים במספר כפות מים לפי הצורך ומערבבים.

7

מוזגים את תערובת העגבניות על החצילים שבסיר. מכסים, מביאים לרתיחה, ומבשלים על חום נמוך כחצי שעה.

חצילים ברוטב עגבניות טריות - מוכן לבישול

8

מגישים חם או קר. הסלט ישמר במקרר למספר ימים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0