אפשרויות הדפסה:

טאג'ין עוף עם אורז וזיתים

מניב2 מנותהכנה30 דקותבישול1 שעה 15 דקותסך הכול1 שעה 45 דקות

טאג'ין עוף עם אורז וזיתים

 2 ירכיים של עוףאפשר גם חלקי עוף אחרים
 1 כף שמן זית
 1 בצלקצוץ
 2 שיני שוםקצוצות
 1 כוס אורז עגול
 1 ¼ כוסות ציראו מים
 1 גמבהפרוסה לרצועות
 2 כפות זיתים
 1 כף לימון כבוש
 1 פלפל צ'ילי
 2 עלי דפנה
 1 צרור פטרוזיליה
תבלינים
 1 קמצוץ זעפרן(אם יש - מה טוב)
 1 כפית כוסבראטחון
 ½ כפית כמון
 1 כפית פפריקה חריפה
 1 כפית פפריקה מתוקה
 מלח ופלפל שחור
1

לפני ההכנה משרים את הטאג'ין במים כשעתיים.

2

אם יש זעפרן, משרים אותו בשתי כפות מים רותחים.

3

מחממים טאג'ין על להבה בינונית-גבוהה. כשהטאג'ין חם מוסיפים שמן זית וחלקי עוף, ממליחים ומפלפלים, ונותנים להם להשחים משני הצדדים, בערך כ-5 דקות טיגון מכול צד. מוציאים ומניחים על צלחת.

4

מוסיפים לטאג'ין את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות.

5

מוסיפים חצי מכמות הציר (או המים) ומגרדים את התחתית של הטאג'ין בעזרת כף או תרווד.

6

מוסיפים את האורז וחצי מכמות של כול אחד מהתבלינים ומערבבים.

טאג'ין עוף עם אורז וזיתים - הוספת האורז

7

מניחים מעל האורז את חלקי העוף.

8

מעל העוף מניחים בתפזורת: רצועות גמבה, זיתים, לימון כבוש, פטרוזיליה, פלפל צ'ילי, עלי דפנה.

9

מפזרים מעל הכול את שארית התבלינים ומוזגים מעל את מה שנשאר מציר המרק (או המים).

טאג'ין עוף עם אורז וזיתים - לפני הבישול

10

מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעה - שעה ורבע, עד שהעוף מתפרק מהעצם והאורז מוכן.

11

אם רוצים עוף שחום, מסירים את מכסה הטאג'ין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 5-7 דקות. בתיאבון!

נתוני תזונה

מנות 0