טאג'ין שוקי טלה

 1 קילוגרם שוקי טלה
 2 כפות שמן זית
 1 בצלקצוץ
 2 שיני שוםכתוש
 2 עגבניהבשלה, קצוצה
 250 גרם דלעתקלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 סנטימטר
 250 גרם תפוח אדמהקלוף וחתוך לקוביות בגודל 2 סנטימטר
 250 גרם בטטהקלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 סנטימטר
 3 פרוסות לימון
 0.50 כוס ציר עוף
תערובת תבלינים
 1 כפית פלפל צ'ילי
 1 כפית כורכום
 0.50 כפית כמוןטחון
 1 כפית כוסברהטחון
 0.50 כפית קינמוןטחון, או חצי מקל קינמון כתוש
 מלח ופלפל

1

מחממים טאג'ין.

2

מפזרים קצת פלפל שחור וקמצוץ מהתבלינים על השוקיים.

3

מוספים כף שמן זית לטאג'ין, סוגרים קלות את שוקי הטלה מכול הכיוונים (עד להשחמה קלה) ומניחים על צלחת.

4

מוספים כף שמן זית ומטגנים את הבצל, כ-5 דקות.

5

מוסיפים שום כתוש, עגבניות קצוצות וחצי מכמות התבלינים ומערבבים.

6

מניחים את שוקי הטלה במרכז.

7

מסדרים את תפוחי האדמה, הבטטה והדלעת בצורת פירמידה סביב. מניחים 3-4 פרוסות לימון. מתבלים בשאר התבלינים ומוזגים מעל את ציר המרק.

8

מכסים ומבשלים כשלוש שעות.

9

התבשיל מוכן כאשר תפוחי האדמה רכים והבשר מתפרק בקלות מהעצם.

הגשה
10

מגישים על מצע של אורז או קוסקוס. אפשר לפזר מעל קצת פטרוזיליה קצוצה. בתיאבון!