אפשרויות הדפסה:

טארט טאטן

מניב8 מנותהכנה45 דקותבישול1 שעהסך הכול1 שעה 45 דקות

טארט טאטן - פרוסה

לבצק
 125 גרם חמאה
 250 גרם קמח רב תכליתי
 25 גרם סוכר
 1 חלמון
 50 מיליליטר מים
למילוי התפוחים ולציפוי הקרמל
 1 קילוגרם תפוחיםטריים (גאלה, פינק ליידי...)
 200 גרם סוכר
 125 גרם חמאהחתוכה לקוביות
 1 כפית תמצית וניל
 1 כפית לימון
 ¼ כפית אבקת קינמון
הכנת הבצק לטארט טאטן
1

מוסיפים למעבד מזון את הקמח ומעליו את החמאה. מפעילים את מעבד המזון לכמה פולסים קצרים, רק עד שהקמח והחמאה מתאחדים והופכים לתערובת גרגירית.

טארט טאטן - הכנת הבצק

2

מוסיפים לצלוחית את חלמון הביצה, הסוכר והמים. טורפים היטב לתערובת אחידה.

3

מפעילים את מעבד המזון על מהירות איטית ובהדרגה זולפים את התערובת הרטובה פנימה, למיזוג עם תערובת הקמח והחמאה. מגבירים מהירות מעבד המזון. כעבור 20-30 שניות הבצק מוכן. מהדקים ועוטפים אותו בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה.

טארט טאטן - הבצק

הכנת הקרמל והתפוחים
4

מכינים קערה ובה מים קרים וקצת מיץ לימון. קולפים את התפוחים. מחלקים אותם לחצאים, לרבעים או לשמיניות. בעזרת סכין חותכים את הקצוות ונפתרים מהגרעינים שבמרכז התפוחים. מניחים להמתנה בקערת המים הקרים כדי שלא ישחירו.

5

להכנת הקרמל מחממים מחבת כבדה בגודל בינוני ללא ידיות פלסתיק (רצוי מחבת ברזל יצוק, חובה מחבת שאפשר להכניס לאפייה בתנור). מפזרים את הסוכר במחבת ומחממים אותו על אש בגובה בינונית. מדי פעם מנערים את המחבת (אך לא בוחשים עם כף) כדי להזיז קצת את הסוכר. ממתינים בסבלנות ולא מפסיקים להשגיח. בהדרגה, הסוכר יימס במחבת ויהפוך לנוזל של קרמל.

טארט טאטן - סוכר מומס לקרמל

6

כשהסוכר כולו התמוסס, מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים בתנועת ניעור קל של המחבת כדי לעזור לתערובת להתאחד. בשלב זה אפשר להעזר בכף עץ (או במקלות סיניים) כדי לבחוש. מוסיפים גם את תמצית הוניל ואת מיץ הלימון ובוחשים לתערובת אחידה.

טארט טאטן - הוספת חמאה לקרמל

7

מנמיכים את האש. מסדרים את פלחי התפוחים בצפיפות אחד ליד השני מעל הקרמל המבעבע. מנסים לדחוס כמה שיותר תפוחים בשכבה אחת.

טארט טאטן - הוספת התפוחים למחבת

8

מגבירים שוב את הלהבה לבינונית ומבשלים את התפוחים בקרמל הרותח במשך 10 דקות.

אפיית הטארט
9

כשהתפוחים מתחילים להתבשל בקרמל, מחממים תנור ל-200 מעלות ומוציאים את הבצק מהמקרר.

10

במהלך בישול התפוחים אפשר במקביל לשטח את הבצק. עובדים על משטח עבודה מקומח עם מארוך מקומח. דרך נוספת לעבוד עם הבצק היא להניח את הבצק על גבי נייר אפייה ומעל הבצק להשתמש בשכבת ניילון נצמד וכך הבצק לא יידבק למשטח או למארוך. בעזרת המארוך מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר הגדול בסנטימטר או שניים מהמחבת בו מסודרים התפוחים. עובי עיגול הבצק צריך להיות בסביבות 6 מילימטר. מפזרים על עיגול הבצק קינמון.

טארט טאטן - הבצק המשוטח

11

כעת יש להניח את עיגול הבצק מעל התפוחים שבמחבת כך שהבצק יכסה לגמרי את התפוחים (ולא מחכים שהמחבת יתקרר). לשם כך אפשר לגלגל את הבצק על המארוך, ובגלגול הפוך לפתוח את הבצק על הטארט (אם משתמשים בנייר אפייה פשוט מרימים את הבצק עם הנייר והופכים על המחבת של הטארט). את קצוות הבצק דוחפים פנימה ומתחת לדפנות התפוחים (כמה שמצליחים). מנקבים בבצק כמה חורים עם סכין.

טארט טאטן - מוכן לאפייה בתנור

12

מכניסים את המחבת עם הטראט טאטן לאפייה של 25 דקות בתנור בחום 200 מעלות, עד שהבצק מזהיב.

13

מוציאים את הטראט מהתנור ונותנים לו לנוח כ-10 דקות לפני שהופכים אותו. להיפוך הטארט מכינים צלחת רחבה שיש לה גם מספיק עומק להכיל את נוזל הסירופ היוצא מהטארט. עוברים עם סכין סביב הטארט כדי לשחרר את הדופן שלו מהמחבת.

טארט טאטן - שחרור מהמחבת לאחר האפייה

14

לאחר שחרור הדפנות מניחים את הצלחת על המחבת. אוחזים בצלחת ומהדקים למחבת בשתי הידיים (נעזרים גם עם מגבת לאחוז במחבת החמה). בתנועה זריזה הופכים את המחבת והצלחת הצמודה אליו, כך שהטארט יעבור מהמחבת על הצלחת. הטראט צריך להשתחרר בקלות מהמחבת ולצאת שלם.

טארט טאטן - פרוס

15

מגישים מנת טארט טאטן חמה עם גלידה או עם קרם פרש ליד. בתיאבון 😋

טארט טאטן - פרוסה

נתוני תזונה

מנות 0