אפשרויות הדפסה:

טבחה בלקרעה טריפוליטאית

מניב4 מנותהכנה25 דקותבישול2 שעות 45 דקותסך הכול3 שעות 10 דקות

קדרת בשר עם חומוס ודלעת

טבחה בלקרעה טריפוליטאית - קדרת בשר עם חומוס ודלעת

 ½ קילוגרם בשר לבישול ארוך(צלעות או כתף), חתוך לקוביות גדולות
 ½ קילוגרם דלעתחתוכה לקוביות גדולות
 1 כוס גרגירי חומוסמושרים במים כ-8 שעות לפחות
 2 כפות שמן
 1 בצלקצוץ
 1 ראש שוםמפורק לשיניים מקולפות
 2 כפות רסק עגבניות
 1 ליטר ציר מרקאו מים
לתיבול
 1 כף פפריקה מתוקה
 ½ כף פפריקה חריפה
 מלח ופלפל
 2 עלי דפנה
 1 כפית חררת'
1

מפלפלים בנדיבות את קוביות הבשר.

2

מחממים שמן בסיר קדירה על חום בינוני-גבוה. סוגרים את הבשר בשמן. כשהבשר משחים יפה מכול הצדדים מעבירים לצלחת.

3

מוספים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל ושיני השום משחימים.

קדרת בשר עם חומוס ודלעת - טיגון

4

מוסיפים פפריקות, מערבבים ומטגנים עם הבצל והשום כחצי דקה.

5

מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כחצי דקה.

6

מוסיפים כחצי כוס מהציר. מגרדים בעזרת תרווד או כף עץ את תחתית הסיר. מבשלים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.

7

מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את גרגירי החומוס (אחרי ששוטפים אותם ומסננים היטב).

8

מכסים הכול בציר שנשאר, מוסיפים עלי דפנה, חררת', מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.

9

מבשלים מכוסה כשעתיים על אש קטנה.

10

מוסיפים את הדלעת ומבשלים כ-45 דקות נוספים עד שהחומוס והבשר רכים ונימוחים.

קדרת בשר עם חומוס ודלעת - בישול

11

משפרים טעמים (מלח ופלפל) לפי הצורך.

12

מגישים עם לחם טרי וליד חמוצים טריפוליטאים (מסייר). בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0