אפשרויות הדפסה:

כבד עוף מטוגן

מניב2 מנותהכנה10 דקותבישול10 דקותסך הכול20 דקות

מתאים לארוחה זריזה ומזינה

כבד עוף מטוגן

 400 גרם כבדי עוףטריים, מנוקים היטב
 1 בצל בינוני
 1 כף שמן זית
 1 כף שמן לטיגון
 1 קמצוץ מלח, פלפל, כמון, פפריקה
תוספות אפשריות
 ¼ כוס יין אדום
 פטריות
1

מנקים את הכבד. מסירים שאריות שומנים ונימים מיותרים. סופגים שאריות לחות בעזרת נייר סופג.

2

בקערה מתבלים את הכבד במלח, פלפל, כמון, פפריקה ותבלינים לפי הטעם. מוסיפים כף שמן זית ומערבבים.

3

פורסים את הבצל לרצועות ארוכות.

4

מחממים מחבת טיגון. מוסיפים כף שמן. מוסיפים בצל (ופטריות) ונותנים לו קצת להשחים. מעבירים את הבצל (והפטריות) לצלחת.

5

סוגרים את הכבד על המחבת בטיגון בחום גבוה. מטגנים צד אחד חצי דקה-דקה, הופכים ומטגנים צד שני. לא לטגן יותר מדי כדי שלא יתייבש.

6

בשלב זה אם משתמשים ביין אדום, אפשר להוציא את הכבד לצלחת, לשפוך את היין למחבת ולגרד את התחתית של המחבת עם היין. לתת ליין להתאדות קצת ולהצתמצם ואז מחזירים את הכבד.

7

מחזירים את הבצל (והפטריות) ומטגנים יחד עם הכבד על חום בינוני עוד דקה-שתיים. הכבד צריך לצאת ורדרד בפנים, בשום אופן לא רטוב או חי.

נתוני תזונה

מנות 0