כדורי בשר ברוטב עגבניות

לתערובת הקציצות
 500 גרם בשר בקרטחון
 250 גרם בשר הודוטחון
 1 ביצה
 ¾ כוס לחםללא הקרום
 1 בצלמגורר בפומפיה
 2 שיני שוםכתושות
 ½ כוס פטרוזיליהקצוצה
 ¾ כוס מי סודה
 1 כפית מלח
 1 כפית פלפל שחור
לרוטב עגבניות
 3 כפות שמן זית
 1 בצלקצוץ
 1 גזרקלוף, חתוך לקוביות
 2 מקלות סלריקצוץ
 1 פלפל צ'ילי ירוקקצוץ
 2 שיני שוםקצוץ
 2 קופסאות עגבניות משומרות400 גרם לקופסא
 1 כוס יין אדוםאו מים
 1 כוס מים
 1 צרור בזיליקוםטרי, קצוץ
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 2 כפיות דבשאו סוכר
 2 עלי דפנה

הכנה מוקדמת של הקציצות
1

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2

משרים כשתי דקות את הלחם במי הסודה. מעבירים לקערה ומערבבים בקערה יחד עם כל שאר הרכיבים לתערובת הקציצות.

3

מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדור פינג-פונג (או כדור גולף) ומסדרים בתבנית.

4

אופים בתנור כ-20-25 דקות, כאשר באמצע האפייה הופכים את הקציצות.

הכנת רוטב העגבניות
5

בזמן שהקציצות נאפות אפייה מוקדמת בתנור מתחילים בהכנת רוטב העגבניות.

6

מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומאדים כ-10 דקות.

7

מוסיפים שום ופלפל צ'ילי ירוק ומערבבים. מאדים כשתי דקות.

8

מוסיפים עגבניות (עם המיץ), יין (או מים), מים ובזיליקום. מערבבים.

9

בשלב זה, במידה ורוצים רוטב בעל מרקם חלק, מעבירים את הרוטב לבלנדר, טוחנים ומחזירים לסיר (או מרסקים את הרוטב ישירות בסיר עם מוט בלנדר.)

10

מוסיפים לסיר את הקציצות ועלי הדפנה.

11

מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה ורבע. בתיאבון 😋