אפשרויות הדפסה:

כנפיים ברוטב ברביקיו

מניב4 מנותהכנה5 דקותבישול45 דקותסך הכול50 דקות

כנפיים ברוטב ברביקיו

 1 ¼ קילוגרם כנפי עוף
 ½ כוס רוטב ברביקיו
 מלח ופלפל
להגשה
 פטרוזיליהקצוצה
1

מנקים ומיבשים את כנפי העוף היטב בעזרת נייר סופג. בעזרת סכין שף או מספרי מטבח, מפרקים את הכנפיים במפרק לשני חלקיהם העיקריים (הפולקה של הכנף, והזרוע הכוללת שתי עצמות). לעתים הכנפיים מגיעו גם עם חלק שלישי של קצה הכנף - ממנו נפתרים או שומרים להכנת ציר מרק.

2

מפזרים קצת מלח ופלפל על הכנפיים.

הכנת כנפי העוף ברוטב הברביקיו בתנור
3

מחממים תנור ל-200 מעלות. מצפים מגש אפייה בשכבת רדיד אלומניום, ומעל המגש מניחים רשת שעליה בהמשך יונחו הכנפיים.

4

מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת על רשת הצלייה, ומכניסים לתנור ל-40 דקות.

5

לאחר הצלייה בתנור מעבירים את הכנפיים לתוך קערה גדולה.

כנפיים ברוטב ברביקיו - אחרי אפייה ראשונית

6

מוסיפים חצי מכמות רוטב הברביקיו ומערבבים. מחזירים את הכנפיים המצופות ברוטב לתנור לצלייה של כ-5 דקות נוספות.

כנפיים ברוטב ברביקיו - צליית כנפי העוף עם רוטב הברביקיו

7

מוציאים את כנפי העוף מהתנור חזרה לקערה. מוסיפים את שארית הרוטב ומקפיצים את הכנפיים בקערה כך שהן יעטפו לגמרי ברוטב. מפזרים מעל קצת פטרוזיליה קצוצה והכנפיים מוכנות.

כנפיים ברוטב ברביקיו - ציפוי סופי ברוטב

הכנת כנפי העוף ברוטב הברביקיו על המנגל
8

מצפים את כנפי העוף בכל הרוטב. אפשר גם לצפות אותן כמה שעות מראש (ולשמור במקרר).

9

צולים את הכנפיים על המנגל החם במשך כ-6-7 דקות. הופכים וצולים צד שני כ-6-7 דקות נוספות.

10

את הרוטב הנותר בקערה לא זורקים. כשהכנפיים כבר כמעט עשויות, מורחים אותן בעזרת מברשת בשארית של רוטב הברביקיו שבקערה. צולים כדקה, הופכים ומורחים אותן ברוטב הנותר גם בצידן השני. צולים כדקה נוספת והכנפיים מוכנות לזלילה.

כנפיים ברוטב ברביקיו - בהכנה על המנגל

11

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0