כנפי עוף בסגנון באפלו

 1 קילוגרם כנפי עוף
 1 כף אבקת אפייה
 1 כפית מלח
 2 כפיות אבקת שום
 ½ כפית פלפל שחור
 1 כפית פפריקה מתוקה
לרוטב
 6 כפות סרירצ'ה
 3 כפות חמאהמומסת
 1 כף דבש
 1 כף חומץ לבן

1

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מצפים מגש אפייה בשכבת רדיד אלומניום, ומעל המגש מניחים רשת שעליה בהמשך יונחו הכנפיים.

2

מנקים ומיבשים את כנפי העוף היטב עם נייר סופג.

3

בעזרת סכין שף או מספרי מטבח, מפרקים את הכנפיים במפרק לשני חלקיהם העיקריים (הפולקה של הכנף, והזרוע הכוללת שתי עצמות). לעתים הכנפיים מגיעו גם עם חלק שלישי של קצה הכנף - ממנו נפתרים או שומרים להכנת ציר מרק.

4

מעבירים את חלקי הכנפיים לתוך קערה גדולה. מפזרים מעל אבקת אפייה, מלח, פלפל, אבקת שום ופפריקה. מערבבים היטב ומצפים את הכנפיים בתבלינים.

5

מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת על רשת הצלייה, ומכניסים לתנור ל-45 דקות.

6

מערבבים בקערה גדולה את כול רכיבי הרוטב.

7

כאשר הצלייה בתנור מסתיימת, מעבירים את הכנפיים לתוך קערת הרוטב, מערבבים, מצפים את הכנפיים ברוטב ומיד מגישים. בתיאבון 😋