כנפי עוף ברוטב אסיאתי

לאפיית הכנפיים
 1 קילוגרם כנפי עוף
 1 כף קמח
 1 כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
להכנת הרוטב לכנפיים ברוטב אסייתי
 2 כפות שמן בוטניםאו שמן צמחי לטיגון
 4 שיני שוםכתושות
 2 כפיות ג'ינג'רקצוץ
 4 כפות מיריןאו יין לבן יבש
 4 כפות חומץ אורז
 2 כפות סוכר חום
 2 כפות דבש
 2 כפות רסק עגבניות
 4 כפות רוטב סויה
להגשת מנת כנפי העוף ברוטב אסייתי
 סומסום
 שמן סומסום
 פטרוזיליהקצוצה, או בצל ירוק קצוץ
תוספת אפשרית לרוטב
 1 קמצוץ צ'ילי חריף

אפיית הכנפיים
1

מנקים את כנפי העוף בעזרת מגבות נייר. חוצים את הכנפיים לשני חלקים. מפזרים על הכנפיים מלח ופלפל ומקמחים. מסדרים את הכנפיים בשכבה אחת על מגש מצופה בנייר אפייה.

2

אופים את הכנפיים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 45 דקות. באמצע האפייה בתנור מוציאים את המגש והופכים את הכנפיים לצורך אפייה אחידה בשני הצדדים השני.

הכנת הרוטב לכנפיים ברוטב האסיאתי
3

לקראת סיום אפיית הכנפיים מכינים את הרוטב. מחממים ווק (או מחבת רחבה) על חום גבוה. מוסיפים שמן. מטגנים את השום והג'ינג'ר במשך חצי דקה. נזהרים שלא לשרוף.

4

מוסיפים את המירין ואת החומץ, בוחשים ומאדים במשך שתי דקות. מוסיפים את הסוכר ואת הדבש ובוחשים כדקה.

5

מוסיפים רסק עגבניות וסויה. בוחשים. מאפשרים לרוטב להתגבש ולהצטמצם כדקה.

6

מוסיפים את הכנפיים האפויות לרוטב במחבת. הופכים אותן במחבת עד שהן מצופות לגמרי ברוטב הרותח.

7

להגשה מפזרים מעל סומסום ופטרוזיליה קצוצה. מטפטפים קצת שמן סומסום. מגישים מעל מנת אורז לבן או נודלס. בתיאבון 😋