אפשרויות הדפסה:

כנפי עוף פריכות בסגנון קוריאני

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול15 דקותסך הכול30 דקות

כנפי עוף פריכות בסגנון קוריאני

להכנה ראשונית של כנפי העוף
 1 קילוגרם כנפי עוף
 ¼ כוס עמילן תירסאו עמילן תפוח אדמה
 ¼ כוס קמח
 ½ כפית פלפל שחורטחון
 ½ כפית מלח
 2 ביצה
 1 ליטר שמן לטיגון
לרוטב הדביק
 1 כף שמן בוטניםאו שמן זרעי ענבים, או שמן קנולה
 2 שיני שוםכתושות
 1 כפית ג'ינג'ר טריקלוף, קצוץ דק
 1 כפית צ'ילי טריקצוץ דק, או פתיתי צ'ילי מיובש
 1 ½ כפות רוטב סויה
 1 כף חומץ אורזאו חומץ בן יין לבן
 2 כפות דבש
 2 כפות סוכר חום
להשלמת מנת כנפי העוף הקוריאניות
 2 כפיות סומוסום
הכנת הכנפיים
1

מנקים ומייבשים את כנפי העוף בעזרת מגבות נייר. מחלקים כל כנף לשני חלקים.

2

מוסיפים לקערה גדולה את הקמח, העמילן, המלח והפלפל ומערבבים. בקערה קטנה טורפים את הביצים. מוסיפים את העוף והביצים לקערה הגדולה. מצפים את העוף בבלילה.

כנפי עוף פריכות בסגנון קוריאני - ציפוי העוף בבלילה

3

מחממים את השמן בסיר טיגון עמוק או בווק במשך מספר דקות. השמן צריך להגיע לטמפרטורה של 165 מעלות. מניחים בזהירות את הכנפיים בתוך השמן הרותח, אחת אחר השנייה. לא מצופפים את הכנפיים או מכניסים יותר מדי כנפיים בבת אחת. זמן הטיגון של כנפיים הוא 10-13 דקות. הכנפיים צריכות לצאת בצבע זהוב בהיר. במידת הצורך מטגנים מספר מקבצים. במהלך הטיגון אפשר להפוך פעם או פעמיים את העוף בתוך השמן.

כנפי עוף פריכות בסגנון קוריאני - טיגון העוף

4

כשהכנפיים מוכנות מעבירים אותן למסננת המונחת מעל צלחת לקליטת שמן שמטפטף.

כנפי עוף פריכות בסגנון קוריאני - סינון העוף מהשמן

הכנת הרוטב הדביק
5

מספר דקות לפני סיום הטיגון של הכנפיים מכינים את הרוטב.

6

מחממים מחבת רחבה (או ווק) על חום בינוני. מוסיפים את השמן ומטגנים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי במשך 20-30 שניות.

7

מוסיפים חומץ, סויה, דבש וסוכר. מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים כ- 2-3 דקות.

כנפי עוף פריכות בסגנון קוריאני - הכנת הרוטב

8

מעבירים את העוף מטוגן מהמסננת לתוך הרוטב שבמחבת. מערבבים עד שהעוף כולו מצופה ברוטב ומכבים את האש.

כנפי עוף פריכות בסגנון קוריאני - ציפוי העוף ברוטב

9

מפזרים סומסום ומגישים עם ספל בירה 🍺 זלילה נעימה. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0