אפשרויות הדפסה:

כרובית בטחינה

מניב6 מנותהכנה25 דקותבישול30 דקותסך הכול55 דקות

כרובית בטחינה

להכנה המוקדמת של הכרובית והבצל
 1 ראש כרוביתמופרד לפרחים
 ¾ ליטר שמן צמחי לטיגון
 2 בצלפרוס לפרוסות אורכיות
להכנת רוטב הטחינה
 1 כוס טחינהסומסום מלא
 1 ¼ כוסות מים
 4 כפות לימון סחוט
 1 כפית מלח
 2 שיני שוםכתושות
להגשה
 2 כפות פטרוזיליהקצוצה
 1 כפית סומק
 2 כפות צנוברקלוי
 1 כף שמן זיתלקליית הצנובר
הכנה מוקדמת של הכרובית והבצל
1

חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים במשך 5 דקות. מסננים.

2

מוסיפים שמן טיגון עמוק לסיר רחב ונמוך. עומק השמן צריך להיות בגובה שני סנטימטר לפחות. מרתיחים את השמן. מטגנים את הכרובית בשמן הרותח עד להזהבה. בסיום הטיגון מעבירים את הכרובית למסננת.

כרובית בטחינה - טיגון הכרובית

3

מטגנים גם את הבצל עד להזהבה. מעבירים למסננת ומניחים בצד.

כרובית בטחינה - טיגון הבצל

הכנת רוטב הטחינה
4

בקערה מוסיפים טחינה, מים, לימון, שום ומלח. בוחשים במשך דקה או שתיים עד לקבלת רוטב טחינה בעל מרקם אחיד.

אפיית הכרובית בטחינה בתנור
5

מחממים תנור ל-200 מעלות.

6

מסדרים את הבצל ואת הכרובית בתבנית רחבה. שופכים מעליהם את רוטב הטחינה.

כרובית בטחינה - מוכנה לאפייה

7

אופים בתנור במשך 30 דקות. לקראת אמצע האפייה בודקים שהטחינה לא יבשה מדי. אם כן אז אפשר לזלוף כמה כפות מים ולבחוש.

כרובית בטחינה - אחרי האפייה

השלמת מנת הכרובית בטחינה
8

קולים את הצנובר בשמן הזית במשך דקה או שתיים. משגיחים שלא לשרוף את הצנובר.

9

מפזרים מעל הכרובית פטרוזיליה, סומק וצנובר קלוי.

10

מגישים חם עם לחם טרי או עם אורז לבן. בתיאבון 😋

כרובית בטחינה - בצלחת

נתוני תזונה

מנות 0