לביבות קישואים בסגנון יווני

 2 כוסות קישואיםמגוררים וסחוטים להוצאת הנוזלים
 1 כף נענעקצוצה
 1 כף בצל ירוקקצוץ
 1 כף שמירקצוץ
 1 ביצה
 ½ כוס קמח
 75 גרם גבינת פטהמפוררת
 מלח ופלפל
 2 כפות שמן זית

1

כהכנה מוקדמת מניחים את הקישואים המגוררים והמומלחים קלות במסננת לחצי שעה, כדי להפתר מנוזלים.

2

סוחטים את הקישואים טוב טוב, מוסיפים לקערה ומערבבים עם עשבי התיבול והבצל ירוק.

3

מוסיפים ביצה ומערבבים.

4

מפזרים על התערובת את הקמח ופלפל שחור טחון טרי ומערבבים לתערובת אחידה.

5

בסוף מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת ומערבבים קצת ובעדינות (שיישארו פירורי פטה שלמים).

6

מחממים שמן לטיגון במחבת.

7

יוצרים לביבות בעזרת כף ומניחים בזהירות במחבת. מטגנים צד אחד בחום בינוני-גבוה כ-4 דקות בערך. (לא הופכים.)

8

הופכים ומטגנים צד שני. הלביבות צריכות להיות זהובות ופריכות בשני הצדדים, כ-4 דקות טיגון בערך לכול צד.

9

מגישים עם מטבל צזיקי, עם יוגורט או לצד סלט יווני. יאמי.

10

בתיאבון 😋