אפשרויות הדפסה:

לבש – פיתה ארמנית

מניב10 מנותהכנה55 דקותבישול5 דקותסך הכול1 שעה

לבש - פיתות ארמניות

לפוליש
 70 גרם מיםפושרים (בטמפרטורה שאינה עולה על 35 מעלות צלזיוס)
 1 גרם שמרים טריים
 70 גרם קמחרב תכליתי או קמח לחם, מנופה
לבצק
 250 גרם מיםפושרים (בטמפרטורה שאינה עולה על 35 מעלות צלזיוס)
 15 גרם שמן צמחיזרעי ענבים, חמנייה, קנולה
 440 גרם קמחמנופה
 10 גרם מלח
הכנת הפוליש
1

מערבבים בקערה את המים לפוליש עם השמרים עד שהשמרים מתמוססים.

2

מוסיפים את הקמח לפוליש ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.

3

מכסים וממתינים כשעה וחצי - שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהפוליש מכפיל את נפחו (אפשר גם ללילה במקרר).

הכנת הבצק
4

מוסיפים את המים לבצק, את השמן ואת הפוליש התפוח לקערה. ממוססים את הפוליש בנוזלים (לא נורא אם נשארים גושים.)

לבש - פיתה ארמנית - הפוליש

5

מוסיפים כחצי מכמות הקמח לבצק ובוחשים לקבלת עיסה אחידה.

6

מוסיפים את המלח ובוחשים.

7

מוסיפים את שארית הקמח ובוחשים עד שהמים מתמזגים עם הקמח לעיסת בצק דביקה.

8

מכסים את הקערה ונותנים לבצק ההתחלתי לנוח כ-20 דקות.

9

מעבירים את הבצק למשטח נקי ולשים בתנועות מתיחה וקיפול של הבצק כ-10 דקות. נעזרים בקלף אפייה לסיוע בטיפול בבצק הדביק.

10

כשיש עיסת בצק חזקה וגמישה, יוצרים ממנה כדור. משמנים קערה עם קצת שמן צמחי, מעבירים את כדור הבצק לתוכה, ומשמנים גם את הבצק. מכסים את הקערה לתפיחה בטמפרטורת החדר לכשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לבש - פיתה ארמנית - הבצק שתפח

11

אחרי שתפח, מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. זורים מעט קמח כדי שלא ידבק לידיים. מכסים את הכדורים במגבת ומשאירים לתפיחה נוספת של כחצי שעה.

לבש - פיתה ארמנית - כדורי בצק

עיצוב סופי ואפייה
12

ניתן לאפות את הלבש על אבן בתנור (או על מגש) או בכיריים על מחבת רחבה (או על ווק הפוך). במידה ועובדים עם אבן בתנור, מחממים את התנור עם האבן כשעה מראש על חום מקסימלי (250 מעלות.) אם עובדים עם מחבת רחבה או עם ווק הפוך, מספיק לחמם כחמש דקות על חום גבוה לפני שמניחים את הפיתות לאפייה.

13

מפזרים קצת קמח על כול כדור משני הצדדים ומנערים שאריות קמח. לוחצים על כול כדור בצק בעדינות עם האצבעות לשיטוח ראשוני של הכדור לפיתה. בעזרת מארוך מקומח משטחים את הכדורים לשכבה דקה, מבלי שהבצק ידבק למשטח העבודה. משאירים עוד קצת מרווח למתיחת הבצק. את המתיחה האחרונה של הבצק עושים ממש כשמניחים אותה על משטח האפייה. הגודל הרצוי לכול פיתה הוא בקוטר 25-30 סנטימטר.

14

מניחים את הבצק בעדינות ובזהירות על המשטח החם ואופים צד אחד עד שהוא מראה סימני תפיחה ונוצרות בו בועות. אפשר גם להציץ ולראות אם יש כבר נקודות שחומות מצדו השני, וזה הסימן שכבר אפשר להפוך אותו.

לבש - פיתה ארמנית - אפייה על מחבת

15

הופכים ואופים את הצד השני. כך אופים כול לאפה, אחת אחרי השניה, בנפרד. סך הכול בסביבות דקה וחצי אפייה עד שהיא תופחת ומשחימה. מניחים בצד על צלחת וממשיכים ללאפה הבאה.

לבש - פיתה ארמנית - אפייה על מחבת

16

מגישים עם מילוי או עם ממרח מועדף. שומרים מכוסה עד לארוחה. אפשר גם להקפיא. בתיאבון 😋

לבש - פיתה ארמנית - עם קבב וסלט

נתוני תזונה

מנות 0