לחם ברברי פרסי

לבצק
 300 גרם קמח רב תכליתי
 200 גרם קמח מלא
 320 מיליליטר מים
 1 ½ כפיות מלח
 1 כפית שמרים
 ¾ כפית סוכר
 1 כף שמן צמחי
לתערובת הציפוי
 ½ כוס מים
 1 כף קמח
 1 כפית סודה לשתייה
לפיזור מעל
 2 כפות סומסום
 2 כפיות קצח

הכנת הבצק
1

בקערית מוסיפים מים חמימים בטמפרטורה שאינה עולה על 40 מעלות (אם מכניסים אצבע ומשאירים כמה שניות זה אמור להרגיש חמים אבל לא לשרוף.)

2

מוסיפים למים שמרים, סוכר ושמן. מערבבים ומניחים ל-10 דקות.

3

בקערה גדולה או על משטח מוסיפים לקמחים של הבצק את המלח ומערבבים.

4

יוצרים גומה במרכז הקמח, לתוכה מוזגים בהדרגה את הנוזלים, תוך כדי ערבוב.

5

לשים לבצק אחיד כחמש עד עשר דקות.

6

יוצרים כדור גדול מהבצק, משמנים בקצת שמן צמחי, מכסים ומניחים בטמפרוטרת חדר לתפיחה של שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת הציפוי
7

בינתיים, בסיר קטן על חום בינוני מחממים מים, קמח וסודה שתייה ותוך כדי מערבבים.

8

מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

9

מניחים בצד להתקררות.

אפייה
10

אחרי שתפח הבצק מחממים תנור ל- 225 מעלות.

11

מחלקים את הבצק לפי כמות וגודל הלחמים שרוצים.

12

עובדים על משטח מקומח, בעזרת האצבעות וכפות הידיים משטחים את הבצק ויוצרים ממנו פיתה עבה, צרה וארוכה, המתאימה לגודל תבנית האפייה.

13

מעבירים את הפיתה שהתקבלה לתבנית מצופה בנייר אפייה.

14

בעזרת מברשת מורחים על הלחם בצידו העליון את הציפוי שהתקרר בינתיים.

15

משתמשים באצבעות צמודות אחת לשניה כדי ליצור שבילים או חריצים אורכיים לאורך הלחם, במרווח של סנטימטר או שניים בין חריץ לחריץ.

16

מפזרים הרבה סומסום ואם רוצים גם קצח.

17

אופים כ-15 עד 18 דקות, עד שהלחם משחים יפה בשני צדדיו.

18

נותנים ללחם לעמוד בטמפרטורת החדר כ-10 דקות. בתיאבון!