אפשרויות הדפסה:

לחם מחמצת עם גרעיני חמניה ודבש

מניבמנה 1הכנהיום 1בישול50 דקותסך הכוליום 1 50 דקות

לחם מחמצת עם גרעיני חמניה ודבש

לסוכן ההתפחה (מחמצת)
 40 גרם מחמצתקמח לבן, ביחס 1:1
 30 גרם מיםמסוננים, בטמפרטורת חדר
 30 גרם קמח לחם לבן
לאוטוליזה
 130 גרם קמח לחם לבן
 180 גרם קמח לחם מלא
 180 גרם קמח שיפון לבן
 330 גרם מים
להשלמת הבצק
 27 גרם דבש
 11 גרם מלח
 80 גרם גרעיני חמניה
1

מכינים על פי הוראות ההכנה של לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה), עם פירוט הרכיבים וההסברים הנוספים שבמתכון זה.

2

לאחר האוטוליזה, כשמכינים את הבצק הסופי, לאחר הוספת המלח מוסיפים יחד עם המחמצת את הדבש.

3

בסוף שלב ההתפחה והקיפולים, לפני העיצוב, מוסיפים את גרעיני החמניה לבצק. תחילה מרססים קצת מים על משטח עבודה נקי ורחב. משטחים את הבצק על המשטח הלח ליריעה רחבה ככל שאפשר בצורה ריבועית. תחילה משטחים את כדור הבצק על ידי לחיצה לפיתה רחבה. לאחר מכן אוחזים בקצוות, מותחים ומנערים קלות כדי להגדיל את שטח הפנים. משתדלים למתוח כמה שיותר מבלי לקרוע את הבצק. מפזרים על היריעה באופן אחיד כמות נדיבה של גרעינים. מקפלים את יריעת הבצק כלפי פנים לריבוע קטן יותר. מפזרים את שארית הגרעינים ומקפלים שוב כלפי פנים כך שנוצר מעין כדור בצק המכיל בתוכו את כל הגרעינים. כעת אפשר לקמח קצת את הבצק ובעזרת כף של אופים מעצבים לכדור יפה, מעבירים לקערת ההתפחה, וממשיכים בתהליך ההתפחה הסופית והאפייה.

4

בתיאבון 😋

לחמי מחמצת עם גרעיני חמניה ודבש

נתוני תזונה

מנות 0