לחם מחמצת עם צימוקים וקינמון

לסוכן ההתפחה (מחמצת)
 20 גרם מחמצת
 40 גרם מסונניםמסוננים, בטמפרטורת חדר
 40 גרם קמח לחם לבן
לאוטוליזה
 390 גרם קמח לחם לבן
 60 גרם קמח מלא
 50 גרם קמח כוסמין מלאאו קמח מלא
 370 גרם מיםמסוננים, בטמפרטורת חדר
להשלמת הבצק
 10 גרם מלח ים
 7 גרם אבקת קינמון
לשלב הלמינציה
 100 גרם צימוקיםשהושרו במים קרים (כשעה לפחות)

1

מכינים לפי הוראות הכנת לחם מחמצת בסיסי (קישור למעלה).

2

בשלב השלמת הבצק (אחרי האוטוליזה), בנוסף למלח ולסוכן ההתפחה, מוסיפים גם את הקינמון ולשים לבצק אחיד.

למינציה (שלב הוספת הצימוקים לבצק)
3

עם סיום שלב הקיפולים, לפני עיצוב הבצק ללחם, כשהבצק כבר חזק מספיק בשביל שאפשר יהיה למתוח אותו בלי שיקרע, מותחים את הבצק על משטח לח ליריעה רחבה.

4

מסננים את הצימוקים שהושרו מבעוד מועד. מפזרים בערך חצי מהצימוקים על יריעת הבצק המתוחה.

5

מקפלים את היריעה ליריעה קטנה יותר העוטפת בתוכה את הצימוקים. מפזרים את שארית הצימוקים.

6

מקפלים שוב לצורה כדורית. הופכים את הבצק ויוצרים ממנו כדור (נעזרים בחותך הבצק לעיצוב הכדור). מקמחים את הבצק ואת כלי ההתפחה. מניחים את הבצק בקערה או בתבנית התפיחה כשהוא הפוך.

7

ממשיכים בשלבי ההתפחה הסופית והאפייה כפי שמוסבר במתכון להכנת לחם מחמצת בסיסי.

8

בתיאבון 😋