לחם נאן הודי

 2 כוסות קמח רב תכליתי
 1 כף סוכר
 1 כפית מלח
 100 גרם יוגורט יוונייוגורט סמיך
 1 כף שמן צמחי
 1 כפית שמרים
 100 מיליליטר מיםבטמפרטורת חדר
 1 כף חמאהמומסת

1

מערבבים קמח עם סוכר ומלח ויוצרים גומה במרכז.

2

יוצקים לתוך הגומה שבקמח את היוגורט, השמן, השמרים והמים.

3

מכסים את הנוזלים שבגומה בקמח מהצדדים שלה, הופכים, מערבבים, מערבלים ובמשך כחמש דקות, על משטח מקומח, לשים לבצק אחיד ורך.

4

יוצרים כדור בצק, משמנים אותו, מכסים ומניחים לתפיחה ראשונית במקום חמים לזמן של כשעה וחצי עד שעתיים.

5

אחרי התפיחה הראשונית, לשים שוב את הבצק כשתי דקות. מחלקים לארבע כדורים שווים.

6

משטחים את הבצק בעזרת מארוך לפיתות בצורה אובלית. מכסים ונותנים לבצק הפיתות לתפוח עוד כשעה.

7

צולים את הפיתות על גריל חם עם רשת נקייה ומשומנת. צולים צד אחד כדקה או שתיים, עד שמתחיל להזהיב והפיתות מתנפחות או שנוצרות בהן בועות.

8

הופכים את הפיתות וצולים את הצד השני עוד דקה או שתיים עד שהפיתות מוכנות.

9

בזמן שהפיתות נצלות בצידן השני מושחים את הצד האפוי של הפיתה בחמאה מומסת.

10

מסירים את הפיתות האפויות מהמנגל ומושחים גם את הצד השני בחמאה המומסת.

11

מפזרים מעל קצת מלח ועשבי תיבול לפי הטעם. בתיאבון 😋