אפשרויות הדפסה:

לחם נאן הודי

מניב4 מנותהכנה10 דקותבישול4 דקותסך הכול14 דקות

לחם נאן הודי על האש

 2 כוסות קמח רב תכליתי
 1 כף סוכר
 1 כפית מלח
 100 גרם יוגורט יוונייוגורט סמיך
 1 כף שמן צמחי
 1 כפית שמרים
 100 מיליליטר מיםבטמפרטורת חדר
 1 כף חמאהמומסת
1

מערבבים קמח עם סוכר ומלח ויוצרים גומה במרכז.

2

יוצקים לתוך הגומה שבקמח את היוגורט, השמן, השמרים והמים.

3

מכסים את הנוזלים שבגומה בקמח מהצדדים שלה, הופכים, מערבבים, מערבלים ובמשך כחמש דקות, על משטח מקומח, לשים לבצק אחיד ורך.

4

יוצרים כדור בצק, משמנים אותו, מכסים ומניחים לתפיחה ראשונית במקום חמים לזמן של כשעה וחצי עד שעתיים.

הכנת לחם נאן - כדור בצק

5

אחרי התפיחה הראשונית, לשים שוב את הבצק כשתי דקות. מחלקים לארבע כדורים שווים.

הכנת לחם נאן - כדורי בצק

6

משטחים את הבצק בעזרת מארוך לפיתות בצורה אובלית. מכסים ונותנים לבצק הפיתות לתפוח עוד כשעה.

הכנת לחם נאן - רידוד הבצק

7

צולים את הפיתות על גריל חם עם רשת נקייה ומשומנת. צולים צד אחד כדקה או שתיים, עד שמתחיל להזהיב והפיתות מתנפחות או שנוצרות בהן בועות.

הכנת לחם נאן - צליה

8

הופכים את הפיתות וצולים את הצד השני עוד דקה או שתיים עד שהפיתות מוכנות.

9

בזמן שהפיתות נצלות בצידן השני מושחים את הצד האפוי של הפיתה בחמאה מומסת.

10

מסירים את הפיתות האפויות מהמנגל ומושחים גם את הצד השני בחמאה המומסת.

הכנת לחם נאן - מריחת חמאה

11

מפזרים מעל קצת מלח ועשבי תיבול לפי הטעם. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0