אפשרויות הדפסה:

לחם סאמון עירקי​

מניב12 מנותהכנה1 שעהבישול10 דקותסך הכול1 שעה 10 דקות

לחם סאמון עירקי​

לבצק
 450 גרם מיםפושרים, בטמפרטורת חדר
 13 גרם סוכר
 8 גרם שמרים טריים
 10 גרם מלח
 13 גרם שמן זית
 600 גרם קמח לבן
 120 גרם קמח פיצה
לציפוי
 ½ כוס מים
 ¼ כוס קמח
 ½ כפית מלח
תוספות
 סומסום
 פרג
הכנת הבצק
1

מוסיפים לקערה את המים, השמרים והסוכר. מערבבים ומניחים לכמה דקות להפעלת השמרים.

2

מוסיפים לקערה את המלח ושמן הזית ומערבבים.

3

מוסיפים את הקמחים. לשים עד שמתקבלת עיסת בצק דביקה. מכסים את הקערה ומניחים בצד לחצי שעה.

לחם סאמון עירקי​ - התחלת הכנת הבצק

4

אחרי המנוחה הראשונית, לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מקפלים את הבצק לתוך עצמו עד שמתקבל כדור יפה וחלק.

לחם סאמון עירקי​ - הבצק לפני התפחה

5

מכסים ומניחים לשעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לחם סאמון עירקי​ - הבצק אחרי התפחה

עיצוב הפיתות
6

כדי שיהיה קל יותר לעבוד עם הבצק מקמחים קלות את הידיים ואת משטח העבודה.

7

פורסים את הבצק לכדורים בגודל עגבניה בינונית (בערך 100 גרם).

8

יוצרים מכול כדור צורה גלילית. בעזרת שתי כפות הידיים מגלגלים כול גליל. עם צד כף היד לוחצים על הקצוות של הגליל, כך שמתקבלת צורה הדומה לקובה, צרה בקצוות ושמנה במרכזה (ראו תמונה). מניחים את הבצקים על מגבת שעליה מפזרים קודם לכן קמח, כדי שהבצק לא יידבק. מקמחים קצת גם מלמעלה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה לפני אחרונה של כחצי שעה.

לחם סאמון עירקי​ - עיצוב ראשוני

9

בינתיים אפשר להתחיל לחמם אבן בתנור על חום מקסימלי (250 מעלות). אם אין אבן אפשר לאפות את הפיתות על מגש התנור.

10

כ-15 דקות לקראת האפייה משטחים את הפיתות לצורתן הסופית. עובדים עם הידיים והאצבעות. ביד אחד אוחזים בקצה הגליל.

לחם סאמון עירקי​ - עיצוב הפיתה

11

באצבעות היד השנייה מתחילים לשטח את הפיתה לצורת סירת קאנו או חסקה. הופכים את הפיתה וחוזרים על הפעולה עד שנוצרת פיתה שטוחה בעלת עובי אחיד. אפשר להעזר במערוך כדי לייצר פיתות בעלות עובי אחיד (בערך 1 סנטימטר).

לחם סאמון עירקי​ - עיצוב הפיתה

12

מחזירים את הסירה שנוצרה למגבת מקומחת ומכוסה להתפחה אחרונה של 15 דקות. חוזרים על הפעולה עם שאר הפיתות.

13

השלב האחרון לפני האפייה הוא ציפוי הפיתה. מכינים תערובת הציפוי על ידי ערבוב קמח עם מים ומלח. מורחים את התערובת על הפיתה בעזרת מברשת. אם רוצים אפשר לפזר מעל הציפוי הרטוב סומסום.

לחם סאמון עירקי​ - מריחת הציפוי

14

מכניסים לתנור ואופים ישירות על האבן עד שהפיתה מתנפחת ומשחימה.

לחם סאמון עירקי​ - נאפה בתנור

15

כשהפיתות שחומות, מוציאים אותן לרשת להתקררות של כמה דקות.

16

ניתן להינות מהפיתות ישר או להכניס למקפיא לשימוש בעת הצורך. בתיאבון 😋

לחם סאמון עירקי​ - עם חביתה ועגבניה

נתוני תזונה

מנות 0