לטקעס – לביבות תפוחי אדמה

 1 קילוגרם תפוחי אדמה
 2 כפיות מלח
 1 בצל
 2 ביצים
 2 כפות פירורי לחםאו קמח מצה
 ¼ כפית פלפל שחורטחון
 ¼ כפית פלפל לבןטחון
 1 כף שמן צמחי
 1 כף חמאה מזוקקתאו שמן צמחי
להגשה
 שמנת חמוצה
 רסק תפוחים
 עיריתקצוצה

1

קולפים ומגררים את תפוחי האדמה בגרירה גסה בפומפיה. מניחים במסננת (או בקערת סינון) מעל קערה. מערבבים את המלח עם תפוחי האדמה המגוררים. ממתינים כ-15-30 דקות.

2

סוחטים את תפוחי האדמה. נפתרים מהנוזלים העכורים היוצאים מתפוחי האדמה, אך שומרים את העמילן המצבר בתחתית הקערה.

3

מוסיפים את תפוחי האדמה לקערה עם העמילן. מוסיפים ביצים, פירורי לחם, פלפל שחור ופלפל לבן.

4

קולפים ומגררים את הבצל בפומפיה. מעבירים למסננת וסוחטים את הנוזלים מהבצל ככל שמצליחים. מוסיפים לקערה.

5

מערבבים את כל הרכיבים שבקערה לתערובת הלביבות.

6

מחממים מחבת על חום בינוני, מוסיפים את השמן ואת החמאה המזוקקת.

7

בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות. בכף אחת ממלאים מהתערובת. בכף השניה נעזרים לעיצוב הלביבה ולהעברתה לטיגון במחבת.

8

מניחים את הלביבות בזהירות אחת אחרי השנייה במחבת, מבלי שהן נוגעות אחת בשנייה (עובדים בכמה מקבצים.) מכסים את המחבת ומטגנים כ- 6-7 דקות מבלי לגעת (אחרי 5 דקות רק בודקים שלא נשרף.)

9

הופכים את הלביבות ומטגנים אותן (במחבת המכוסה) כ- 6-7 דקות נוספות.

10

מעבירים לצלחת עם נייר סופג, או אם רוצים לביבות יותר פריכות, מניחים אותן על רשת.

11

ניתן לשמור בתנור מחומם עד להגשה. מגישים עם שמנת חמוצה, עם רסק תפוחים, עם מטבל אחר או ללא מטבל. בתיאבון 😋