אפשרויות הדפסה:

לטקעס – לביבות תפוחי אדמה

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול15 דקותסך הכול30 דקות

לטקעס - לביבות תפוחי אדמה

 1 קילוגרם תפוחי אדמה
 2 כפיות מלח
 1 בצל
 2 ביצים
 2 כפות פירורי לחםאו קמח מצה
 ¼ כפית פלפל שחורטחון
 ¼ כפית פלפל לבןטחון
 1 כף שמן צמחי
 1 כף חמאה מזוקקתאו שמן צמחי
להגשה
 שמנת חמוצה
 רסק תפוחים
 עיריתקצוצה
1

קולפים ומגררים את תפוחי האדמה בגרירה גסה בפומפיה. מניחים במסננת (או בקערת סינון) מעל קערה. מערבבים את המלח עם תפוחי האדמה המגוררים. ממתינים כ-15-30 דקות.

2

סוחטים את תפוחי האדמה. נפתרים מהנוזלים העכורים היוצאים מתפוחי האדמה, אך שומרים את העמילן המצבר בתחתית הקערה.

לטקעס - לביבות תפוחי אדמה - העמילן של תפוחי האדמה

3

מוסיפים את תפוחי האדמה לקערה עם העמילן. מוסיפים ביצים, פירורי לחם, פלפל שחור ופלפל לבן.

4

קולפים ומגררים את הבצל בפומפיה. מעבירים למסננת וסוחטים את הנוזלים מהבצל ככל שמצליחים. מוסיפים לקערה.

5

מערבבים את כל הרכיבים שבקערה לתערובת הלביבות.

לטקעס - לביבות תפוחי אדמה - התערובת

6

מחממים מחבת על חום בינוני, מוסיפים את השמן ואת החמאה המזוקקת.

7

בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות. בכף אחת ממלאים מהתערובת. בכף השניה נעזרים לעיצוב הלביבה ולהעברתה לטיגון במחבת.

8

מניחים את הלביבות בזהירות אחת אחרי השנייה במחבת, מבלי שהן נוגעות אחת בשנייה (עובדים בכמה מקבצים.) מכסים את המחבת ומטגנים כ- 6-7 דקות מבלי לגעת (אחרי 5 דקות רק בודקים שלא נשרף.)

לטקעס - לביבות תפוחי אדמה - טיגון צד 1

9

הופכים את הלביבות ומטגנים אותן (במחבת המכוסה) כ- 6-7 דקות נוספות.

לטקעס - לביבות תפוחי אדמה - טיגון צד 2

10

מעבירים לצלחת עם נייר סופג, או אם רוצים לביבות יותר פריכות, מניחים אותן על רשת.

לטקעס - לביבות תפוחי אדמה

11

ניתן לשמור בתנור מחומם עד להגשה. מגישים עם שמנת חמוצה, עם רסק תפוחים, עם מטבל אחר או ללא מטבל. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0