מטבוחה אשכנזית אסלית

 3 עגבניותבשלות בגודל בינוני, שטופות וחצויות
 1 בצלחצוי
 8 שיני שום
 2 כפות שמן זית
 ½ לימוןסחוט
 ½ כפית פפריקה מעושנת
 ½ כפית פפריקה חריפה
 ½ כפית קימלטחון
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחורטחון

1

על מחבת או מגש אפיה מוסיפים את העגבניות, הבצל והשום. זולפים חצי מכמות שמן הזית מעל.

2

צולים בתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-30 דקות.

3

מוציאים מהתנור ונותנים לירקות להתקרר כמה דקות.

4

מסירים את הקליפות מכול הירקות ונפתרים מהן. קוצצים ומכניסים לקערה.

5

מוסיפים מיץ לימון, חצי שני של שמן הזית, ותבלינים.

6

מערבבים והסלט מוכן. בתיאבון!