גוררים את המלפפונים בפומפיה ומעבירים לקערה. ממליחים אותם קלות ומערבבים.
נותנים למלח להוציא נוזלים מהמלפפונים במשך 5-10 דקות.
כעת סוחטים כמה שיותר נוזלים מהמלפפונים. עובדים מעל הכיור או מעל קערה גדולה. בתוך מסננת שמים בד לסינון. לתוך הבד מעבירים את המלפפונים הגרורים מהקערה. סוחטים בכול הכוח כדי להיפתר מכמה שיותר נוזלים ומניחים בצד.
בקערה נקיה מערבבים שום כתוש, חומץ בן יין, ומלח.
מוסיפים את המלפפונים הגרורים והסחוטים ומערבבים.
לבסוף מוסיפים את היוגורט והפלפל הלבן ומערבבים.
מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות.
לפני ההגשה מערבבים שוב וזולפים מעט שמן זית כתית מעולה. בתיאבון!
מנות 0