אפשרויות הדפסה:

מטבל צזיקי יווני

מניב4 מנותהכנה15 דקותסך הכול15 דקות

מטבל צזיקי יווני

 2 מלפפוניםבגודל בינוני, שטופים
 1 כוס יוגורט יווני
 2 שיני שוםכתוש
 1 כף שמן זיתכתית מעולה
 ½ כפית חומץ בן יין לבן
 ¼ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל לבן
שלב 1: סחיטת המלפפונים
1

גוררים את המלפפונים בפומפיה ומעבירים לקערה. ממליחים אותם קלות ומערבבים.

2

נותנים למלח להוציא נוזלים מהמלפפונים במשך 5-10 דקות.

3

כעת סוחטים כמה שיותר נוזלים מהמלפפונים. עובדים מעל הכיור או מעל קערה גדולה. בתוך מסננת שמים בד לסינון. לתוך הבד מעבירים את המלפפונים הגרורים מהקערה. סוחטים בכול הכוח כדי להיפתר מכמה שיותר נוזלים ומניחים בצד.

שלב 2: הכנת הרוטב
4

בקערה נקיה מערבבים שום כתוש, חומץ בן יין, ומלח.

5

מוסיפים את המלפפונים הגרורים והסחוטים ומערבבים.

6

לבסוף מוסיפים את היוגורט והפלפל הלבן ומערבבים.

7

מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות.

8

לפני ההגשה מערבבים שוב וזולפים מעט שמן זית כתית מעולה. בתיאבון!

נתוני תזונה

מנות 0