אפשרויות הדפסה:

מטבל שום צלוי ללחם

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול45 דקותסך הכול1 שעה

מטבל שום צלוי ללחם

לצליית השום
 2 ראשי שום
 1 ½ כפות שמן זית
להשלמת מטבל שמן הזית והשום
 ¼ כוס שמן זית
 1 כף ליים סחוטאו לימון
 1 ½ כפיות אורגנו מיובש
 ½ כפית צ'ילי יבש
 ¼ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
תבלינים ועשבי תיבול נוספים המתאימים למטבל
 סומק
 רוזמרין
 טימין
 מרווה
 מיורן
 פפריקה
צליית השום
1

מפרקים את השום לשיניים ומקלפים. שיטה נוחה לקילוף הרבה שיני שום בבת אחת היא להכניס את שיני השום בין שתי קערות, או בתוך סיר עם מכסה, ולנער בחוזקה את השיניים בין הקערות. כעבור זמן מה הקליפות ייפרדו מהשום.

2

נפתרים מהקליפות, מהשורשים ומגבעולים ירוקים.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

את שיני השום מניחים על נייר אלומיניום בתבנית. מוסיפים שמן זית, מערבבים ומקפלים את נייר האלומיניום כך שייצור חלל אטום ששיני השום סגורות בתוכו.

5

צולים בתנור במשך 45 דקות עד להתרככות והזהבה של שיני השום. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות מספר דקות.

מטבל שום צלוי ללחם - שום צלוי

השלמת מטבל שמן הזית והשום
6

מועכים את השום שהתקרר בתוך קערה (מועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה).

מטבל שום צלוי ללחם - מעיכת שום

7

מוסיפים לקערה את הרכיבים להשלמת המטבל ומערבבים. טועמים ומשפרים.

מטבל שום צלוי ללחם - בקערה

8

המטבל מוכן לזלילה עם לחם טרי. יישמר במקרר למספר ימים. בתיאבון 😋

מטבל שום צלוי ללחם - טבילה בלחם

נתוני תזונה

מנות 0