אפשרויות הדפסה:

מיונז ביתי

מניב4 מנותהכנה10 דקותסך הכול10 דקות

מיונז ביתי

 1 חלמון ביצהבטמפרטורת חדר כ- 30 דקות
 ½ כפית חרדל דיז'ון
 ¾ כוס שמן צמחיניטרלי (חמניות, קנולה), אפשר להחליף עד שליש מהכמות בשמן זית
 1 כפית חומץ בן יין לבןאו חומץ תפוח
 2 כפיות לימון סחוט טרי
 ¼ כפית מלח
 ¼ כפית פלפל לבןטחון טרי
1

מכינים את הרכיבים למתכון.

מיונז ביתי - רכיבים

2

בעזרת מטרפה ידנית טורפים בקערה את החלמון, החרדל, המלח והפלפל, עד שמתמזגים היטב.

3

מוסיפים כשליש מכמות השמן בזליפה איטית, טיפה אחר טיפה, וממשיכים לטרוף בקצב מתון ואחיד.

4

טורפים וטורפים, כך עד שהתערובת מתחילה להסמיך ולהתגבש (כל עוד התערובת לא מתגבשת לא מוסיפים עוד נוזלים.) בשלב זה התערובת תקבל גוון צהוב כהה.

מיונז ביתי - התחלת הקצפה

5

מוסיפים את החומץ וממשיכים בטריפה.

6

זולפים עוד שליש מהשמן, בטפטוף איטי, טיפה אחר טיפה, תוך כדי המשך הטריפה. התערובת תתחיל לקבל גוון בהיר יותר.

7

מוסיפים את מיץ הלימון וטורפים. לבסוף זולפים את השמן הנותר, תוך כדי המשך הטריפה.

8

בכל שלב, אם הנוזלים שמוסיפים אינם מתמזגים היטב עד שתערובת המיונז מתייצבת, פוסקים מלהוסיף עוד. טורפים בהתמדה עד לקבלת תערובת חלקה והרוטב מתייצב ורק אז ממשיכים בהוספת שמןחומץלימון.

מיונז ביתי - סיום הקצפה

9

מוספים מלח ופלפל לפי הטעם וטורפים.

10

בסיום סוגרים בצנצנת ושומרים עד להגשה.

11

נשמר עד יומיים בקירור. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0