אפשרויות הדפסה:

ממולאים של כרישה עם בשר ואורז

מניב4 מנותהכנה30 דקותבישול30 דקותסך הכול1 שעה

ממולאים של כרישה עם בשר ואורז

 3 גבעולי כרישההחלק הלבן
 1 גזרקלוף ופרוס
רכיבי המילוי
 2 כפות שמן זית
 1 בצלקצוץ דק
 1 כף רסק עגבניות
 250 גרם בשר טחון(צוואר, שפונדה)
 ½ אורז עגולאפשר גם להחליף או לערבב עם בורגול
 4 שיני שוםכתוש
 2 כפות פטרוזיליהקצוצה
 ½ כפית כמון
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
תוספות
 לימוןפרוס
1

שוטפים היטב את גבעולי הכרישה, אחרי שמפרידים מהם את החלק הירוק, את השורשים, ואת השיכבה החיצונית. פורסים לגלילים ברוחב שמונה סנטימטר בערך.

2

בסיר מרתיחים מים עם כפית מלח, ומבשלים את גלילי הכרישה כשלוש דקות. מוציאים מהמים ומניחים על צלחת להתקררות.

3

בינתיים מכינים את חומרי תערובת המילוי. בקערה מוסיפים שמן זית, בשר, אורז, רסק עגבניות, שום, פטרוזיליה ותבלינים. מערבבים ולשים לתערובת אחידה.

4

את הגלילים של הכרישה שבושלו והתקררו בינתיים מפרידים לפרוסות למילוי.

5

מניחים במרכז פרוסת כרישה כפית מהתערובת וסוגרים לצורה גלילית מלבנית של כרישה העוטפת את התערובת (כמו סיגר קצת מעוך.) מניחים סיגר כרישה אחד ליד השני בסיר בצפיפות.

6

בין גלילי הכרישה הממולאים או מעליהם מניחים פרוסות גזר.

7

כשמסיימים סידור הכרישות בסיר, מכסים במים עד לגובה הכרישות הממולאות, מביאים לרתיחה, ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשלושים דקות.

8

מגישים עם פרוסות לימון. בתיאבון!

נתוני תזונה

מנות 0