ממרח חרדל בהכנה ביתית

 15 כפות גרגרי חרדל
 3 כפות דבש
 9 כפות חומץ תפוחיםאו חומץ בן יין לבן
 12 כפות מים מסוננים
 3 כפיות מלח יםאו מלח כשר (ללא תוספים)

1

טוחנים את גרגרי חרדל טחינה חלקית אם רוצים ממרח חרדל עם גרגרים. טוחנים טחינה דקה למרקם ממרחי יותר.

2

מוסיפים את החרדל הטחון יחד עם שאר הרכיבים לקערה.

3

מערבבים היטב עד לקבלת עיסת חרדל סמיכה.

4

מעבירים לצנצנת שימור שעברה חיטוי (במדיח או במים רותחים). אוטמים את הצנצנת ושומרים בקירור כשבוע-שבועיים לפני שמשתמשים בחרדל. בתיאבון 😋