אפשרויות הדפסה:

ממרח שום לבנוני

מניב20 מנותהכנה20 דקותסך הכול20 דקות

ממרח שום לבנוני

 1 כוס שיני שום קלופותמשום טרי, ישראלי, ללא גבעולים ירוקים
 1 כפית מלח
 6 כפות לימון סחוט
 3 כוסות שמן צמחי נייטרליכמו שמן גרעיני ענבים, קנולה, זרעי חמניות, אבוקדו
1

קולפים את השום. נפתרים מקצוות יבשים ומגבעולים ירוקים.

ממרח שום לבנוני - מצרכים

2

מוסיפים מלח ושום למעבד המזון. מרסקים את השום ריסוק ראשוני. עוצרים את מעבד המזון ובעזרת לקקן דוחפים שום שנדבק לדפנות הקערה כלפי מטה. טוחנים שוב. חוזרים על הפעולה עוד פעם-פעמיים עד שהשום טחון היטב וכמעט נוזלי.

ממרח שום לבנוני - טחינת השום

3

כעת יש להוסיף בהדרגה ולאט את הלימון והשמן. מפעילים את מעבד המזון על מהירות איטית. בזמן שמעבד המזון פועל, מתחילים עם מזיגת חצי כוס שמן ואחריה כף אחת של מיץ הלימון. מוסיפים את הנוזלים בקצב איטי, כל פעם קצת, לתערובת השום.

4

כשהתערובת אחידה ויציבה, חוזרים על התהליך שוב, כאשר שומרים על קצב איטי ומדוד, של הוספת חצי כוס שמן ואחר כך כף לימון.

5

בתהליך ההכנה צריכה להתבצע יצירת תחליב (אמולסיה), שהוא למעשה האיחוד של הנוזלים של הלימון ושל השום יחד עם השמן למרקם יציב, הדומה למרקם מיונז.

6

כעבור שתי כוסות שמן וארבע כפות לימון התערובת כבר אמורה להתחיל להראות תפוחה ואוורירית.

ממרח שום לבנוני - תהליך הטחינה והאמולסיה

7

כעבור שלוש כוסות שמן ושש כפות לימון, התערובת כבר מוכנה לשימוש.

ממרח שום לבנוני - מוכן

8

שומרים בכלי אטום בקירור עד לשימוש. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0