אפשרויות הדפסה:

מקדוס – חצילים כבושים ממולאים (חצילונים)

מניב10 מנותהכנה50 דקותבישול10 דקותסך הכול1 שעה

מקדוס - חצילים כבושים ממולאים (חצילונים)

 1 קילוגרם חצילונים
 מלח ים גסללא יוד, ללא חומרים משמרים
 1 ראש שום
 100 גרם אגוזי מלךקצוצים
 1 פלפל אדום מתוקמרוקן מזרעים, קצוץ דק
 1 כוס שמן זיתכתית מעולה
תוספות אפשריות
 1 פלפל צ'ילי אדום
 4 גבעולי כוסברהקצוצה
 ½ כוס גרעיני רימון
יום 1
1

שוטפים את החצילונים. תולשים מהם את הגבעול (אפשר גם לתלוש את הגבעול אחרי הבישול.)

2

מכניסים את החצילונים לסיר וממלאים מים מהברז.

3

מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות (לא יותר!)

מקדוס - בישול החצילונים

4

מעבירים את החצילונים לקערה עם מי קרח לקירור מהיר והפסקת הבישול.

5

מסננים ומניחים על נייר סופג לייבוש.

מקדוס - ספיגת הנוזלים מהחצילונים אחרי הבישול

6

בכול חציל יוצרים חריץ אורכי. מכניסים כרבע כפית מלח.

מקדוס - חריצת והמלחת החצילונים

7

מניחים את החצילים המומלחים בקערת סינון למיגור נוזלים במשך הלילה. מכסים אותם בצלחת עליה מניחים משקל שילחוץ על החצילים ויסייע למגר את הנוזלים.

מקדוס - סחיטת הנוזלים במסננת

יום 2
8

בקערה מכינים את תערובת המילוי לחצילים. מערבבים בקערה פלפל, שום כתוש, אגוזים ושתי כפות שמן זית. בשלב זה אפשר להוסיף גם לפי הטעם תוספות כמו כוסברה, צ'ילי חריף וגרעיני רימון.

מקדוס - רכיבי המילוי

9

מכניסים בבטן של כול חציל את תערובת המילוי וסוגרים את החציל כמה שאפשר על המילוי.

מקדוס - עם המילוי

10

מכניסים את החצילונים הממולאים לצנצנת שימורים מעוקרת. דוחסים אותם צמודים כמה שאפשר.

11

לא סוגרים עדיין את הצנצנת עם המכסה שלה. במקום זה, מכסים אותה בנייר סופג מקופל לכמה שכבות. מהדקים עם גומייה.הופכים את הקערה ומניחים אותה על צלחת למיגור אחרון של הנוזלים מהחצילים למשך לילה נוסף.

מקדוס - מיגור נוזלים אחרון

יום 3
12

מסירים את כיסוי הנייר מצנצנת השימור. מוזגים שמן זית לצנצנת לכיסוי החצילונים. מוודאים שהחצילונים עטופים לגמרי בשמן, שאין כיסי אוויר בינהם ושהם ומכוסים בשמן הזית לפחות בסנטימטר מעליהם. הצנצנת לא צריכה להיות מלאה עד הסוף. משאירים מרווח ריק של לפחות סנטימטר מהמכסה. יש לוודא שהחצילים לא יצופו מעל פני שמן הזית. אפשר לעשות זאת בעזרת רשת עם משקולת ייעודית לכלי שימור. טריק חלופי פשוט, מניחים שקית ריקה מעל פני שמן הזית וממלאים אותה במים, כך שנוצרת משקולת, ואז אוטמים. את הכלי יש להניח על צלחת מכיוון שתתכן דליפת שמן עם תסיסת החצילים.

מקדוס - בצנצנת

13

אוטמים את צנצנת השימור. החצילונים מוכנים לאחר שבועיים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

0 מנות

Serving size