מרק אפונה עם תפוחי אדמה

 2 כפות שמן זית
 1 בצלקצוץ
 1 כרישההחלק הלבן, פרוס
 1 גזרקלוף, חתוך לקוביות
 2 גבעולי סלריללא העלים, קצוצים
 3 שיני שוםקצוצות
 800 גרם אפונה
 3 תפוח אדמהקלוף, חתוך לקוביות
 6 כוסות ציר ירקותאו מים
 2 כפיות מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 ½ כפית פתיתי צ'ילי
לאחר טחינת המרק
 2 שיני שוםכתושות

1

מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל כ-5 דקות.

2

מוסיפים את הכרישה, הגזר, הסלרי והשום ובוחשים. מטגנים כעשר דקות נוספות. מדי פעם בוחשים.

3

מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה, את הציר (או המים) ואת התבלינים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים מכוסה על חום נמוך כ-45 דקות.

4

לאחר כיבוי התנור, ממתינים כ-5 דקות. מרסקים את המרק במעבד מזון ידני. מוסיפים את השום הטרי הכתוש, בוחשים, מכסים וממתינים כחמש דקות נוספות לפני הגשה.

5

טועמים ומשפרים טעמים. בתיאבון 😋