מרק בורגול עם עדשים אדומות טורקי

 3 כפות שמן זית
 2 בצלקצוץ
 2 כפות רסק עגבניות
 2 כפות חמאה
 ¾ כוס בורגול עבה
 1 כוס עדשים אדומות
 1 כפית פפריקה מתוקה
 ¼ כפית אבקת צ'ילי
 8 כוסות ציראו מים
 1 כפית מלח
 1 כף נענע מיובשת
 1 ½ כפות לימון סחוט
להגשה
 יוגורט יווני
 לימוןפלחים
 נענעטרייה, קצוצה

1

מחממים שמן זית בסיר. מטגנים את הבצל עד שמזהיב.

2

מוסיפים את רסק העגבניות והחמאה. מערבבים עם הבצל עד שהחמאה מומסת ומתמזגת ברסק.

3

מוסיפים עדשים, בורגול, פפריקה ואבקת צ'ילי ומערבבים.

4

מוסיפים את הציר (או המים) ואת המלח. בוחשים ומביאים לרתיחה.

5

מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.

6

מוסיפים את הנענע היבשה ומיץ הלימון, בוחשים, ומסירים מהחימום. סוגרים את הסיר וממתינים כ-10 דקות.

7

להגשה מוסיפים לכול קערת מרק כף יוגורט ומפזרים מעל עלי נענע טריים. מגישים עם פלחי לימון. בתיאבון 😋