אפשרויות הדפסה:

מרק גולאש הונגרי

מניב4 מנותהכנה30 דקותבישול2 שעות 30 דקותסך הכול3 שעות

מרק גולאש הונגרי

 ½ קילוגרם בשר לבישול ארוךחתוך לקוביות בגודל 2 סנטימטר
 1 כף קמח
 2 כפות שמן
 1 בצלקצוץ
 2 גזרקלוף, חתוך לטבעות
 1 גבעול סלריחתוך לקוביות
 1 פלפל אדוםמגולען, חתוך לקוביות
 1 עגבניהחתוכה לקוביות
 3 שיני שוםקצוץ
 2 כפות רסק עגבניות
 ½ כוס פטרוזילייהשטופה, קצוצה
 2 תפוחי אדמהקלופים וחתוכים לקוביות, או 1/4 כוס גריסים
 8 כוסות ציר עוףאו ציר ירקות, או מים
 2 כפות פפריקה מתוקה
 1 כף זרעי קימלשלמים
 3 עלי דפנה
 2 צ'ילי מיובש
 2 כפיות מלח
 ½ כפית פלפל שחור
1

מפלפלים וממליחים את קוביות הבשר. עוטפים את הבשר בקמח ומנערים שאריות.

2

בסיר יציקה כבד מחממים שמן על חום בינוני-גבוה.

3

סוגרים את הבשר עד שמשחים קלות מכול צדדיו. מוציאים מהסיר ומניחים על צלחת.

4

ממשיכים לטיגון הירקות באותו הסיר. מוסיפים עוד שמן לפי הצורך.

מרק גולאש הונגרי - מצרכים

5

תחילה מזהיבים את הבצל כמה דקות.

6

מוסיפים לבצל את השום, הגזר, הסלרי והפלפל האדום, מערבבים, ומטגנים עוד 3-4 דקות.

7

מוסיפים את העגבנייה, מערבבים ומטגנים עוד דקה.

מרק גולאש הונגרי - אידוי הירקות

8

מוסיפים קימל ופפריקה, מערבבים ומטגנים עוד דקה.

9

מוסיפים רסק, מערבבים ומטגנים עוד דקה.

10

מוסיפים את הציר (או המים), מגרדים בעזרת כף או תרווד את תחתית הסיר, ובוחשים.

11

מחזירים לסיר את קוביות הבשר ומוסיפים פטרוזילייה, עלי דפנה, צ'ילי, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על אש קטנה כשעתיים וחצי, עד שהבשר רך לגמרי.

12

כשעה לפני סיום הבישול מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה (או הגריסים.)

13

להגשה מפזרים מעל קצת פטרוזילייה. מגישים עם פרוסת לחם טרי. בתיאבון 😋

מרק גולאש הונגרי - ביס של הבשר

נתוני תזונה

מנות 0