אפשרויות הדפסה:

מרק דגים עם אפונה ותפוחי אדמה

מניב6 מנותהכנה45 דקותבישול45 דקותסך הכול1 שעה 30 דקות

מה עושים עם שאריות הדגים?

מרק דגים

לציר
 1 קילוגרם אדרות, ראשים וזנבות דגים
 1 בצלחתוך לרבעים
 5 שיני שוםחצויות
 1 גזרקלוף וחתוך למספר חלקים
 3 גבעולי סלרי(לשמור את העלים)
 1 שורש פטרוזיליהקלוף וחתוך למספר חלקים
 1 שורש סלריקלוף וחתוך למספר חלקים
 1 כוס יין לבן יבש
 2 עלי דפנה
 1 צרור פטרוזיליה
למרק
 2 תפוחי אדמהקלופים, מבושלים וחתוכים לקוביות
 1 כוס אפונה
הכנת הציר
1

מטגנים את הבצל, השום, גבעולי הסלרי, הגזר והשורשים בסיר עד להשחמה.

2

מוסיפים כוס יין לבן יבש ומגרדים תחתית הסיר. מאדים דקה.

3

מוסיפים ראשים, זנבות ואדרות דגים, עלי דפנה, עלי פטרוזיליה ועלי סלרי ומכסים הכול במים.

4

מתבלים במלח ובפלפל. אפשר גם להוסיף טעמים כגון אניס, לימון פרסי, צ'ילי חריף.

5

מביאים לרתיחה ונותנים למרק להתבשל כ-45 דקות על אש קטנה.

אחרי שהציר מתקרר קצת מכינים את המרק
6

בסיר נפרד מניחים קוביות תפוחי אדמה שבושלו מראש יחד עם אפונה.

7

מתוך ציר הדגים שהתקרר קצת שולפים את חלקי הדגים ובוררים בעדינות ובסבלנות רק את הבשר, אותו מעבירים לסיר עם תפוחי האדמה והאפונה.

8

מעבירים גם את הגזר המבושל מסיר הציר לסיר המרק.

9

מסננים את נוזל הציר ומעבירים לתוך הסיר של המרק.

10

מוסיפים כף או שתיים של רסק עגבניות, מביאים לרתיחה, ונותנים למרק להתבשל על אש קטנה כמספר דקות, עד שהאפונה רכה.

נתוני תזונה

מנות 0