אפשרויות הדפסה:

מרק חומוס יווני

מניבמנה 1הכנה15 דקותבישול2 שעותסך הכול2 שעות 15 דקות

מרק חומוס יווני

 ½ קילוגרם גרגרי חומוסמושרים במים ללילה, שטופים ומסוננים
 3 כפות שמן זית
 1 בצל אדוםקצוץ
 1 תפוח אדמהמקולף, חתוך לקוביות
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחורטחון
להגשה
 1 לימון
 פטרוזיליהקצוצה
 שמן זית
1

מוסיפים את החומוס לסיר. מכסים עם הרבה מים (כחמישה סנטימטר מעל החומוס.) מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות.

2

נפתרים ממי הבישול הראשוני, מסננים את החומוס ומכסים שוב במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה. מסננים ומניחים בצד.

3

בסיר המרק מטגנים בצל בשמן הזית עד לשקיפות.

4

מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומטגנים כשתי דקות נוספות.

5

מוסיפים 6-7 כוסות מים, את תפוח האדמה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה בערך כשעה, עד שגרגרי החומוס רכים ונמסים.

6

בשלב זה אפשר למעוך חלקית את המרק. טועמים ומשפרים.

7

להגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מטפטפים מעט לימון וזולפים קצת שמן זית מעל כול מנה. בתיאבון!