מרק ירקות עם גריסים

 2 כפות שמן צמחי
 1 בצלקצוץ
 2 גבעולי סלריחתוכים לקוביות קטנות
 1 כוס כרוביתשטופה, מפורקת לפרחים קטנים
 1 כוס אפונהטרייה או קפואה
 2 קישואיםזוקיני, חתוכים לקוביות קטנות
 2 גזרקלוף, חתוך לקוביות קטנות
 2 שיני שוםקצוצות
 1 בטטהקלופה, חתוכה לקוביות קטנות
 2 כפות רסק עגבניות
 ½ כוס כוסברהאו פטרוזיליה, קצוצה
 2 עלי דפנה
 1 כוס גריסים
 8 כוסות ציר ירקותאו מים
תבלינים
 1 כפית פפריקה
 1 כפית כורכום
 ½ כפית זרעי כמוןטחונים
 ½ כפית זרעי כוסברהטחונים
 2 כפיות מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 ½ כפית פפריקה חריפה(לא חובה)

1

שוטפים ומסדרים את כל הירקות. פורסים או מחלקים אותם לקוביות בגודל אחיד, יחסית קטן.

2

מחממים סיר מרק על חום בינוני.

3

מוסיפים שמן. מטגנים את הבצק והסלרי 5 דקות.

4

מוסיפים את הכרובית, האפונה, הזוקיני והגזר. מערבבים וממשיכים באידוי 5 דקות.

5

מוסיפים את השום ואת כל התבלינים. מטגנים ומערבבים כדקה.

6

מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.

7

לבסוף מוסיפים את שאר הרכיבים: בטטה, כוסברה, עלי דפנה, גריסים. מכסים בציר או במים, בוחשים, מגבירים את החום, מכסים ומביאים לרתיחה.

8

אחרי שהמרק רותח מעבירים לחום נמוך ומבשלים את המרק עם מכסה כשעה.

9

נותנים למרק לנוח כ-15 דקות לפני שמגישים. בתיאבון 😋