מרק כרובית וברוקולי מוקרם

 1 כף חמאה(או שמן זית)
 2 כפות שמן זית
 2 בצלקצוץ
 1 שורש פטרוזיליהקצוץ
 1 ראש ברוקולימפורק לפרחים, הגבעול מקולף ופרוס
 1 ראש כרוביתמפורקת לפרחים
 3 שיני שוםקצוץ
 ½ כפית פלפל לבןטחון
 ¼ כפית אגוז מוסקטטחון
 1 ½ כפיות מלח
 1 כוס חלבאפשר גם חלב צמחי כמו חלב שקדים או אורז
 1 ליטר ציר ירקותאו מים עם קוביית תיבול
 1 מיכל שמנת לבישול
להגשה
 1 כף שמן זית
 150 גרם שקדים מולבנים פרוסיםאו קרוטונים

1

מחממים סיר על חום בינוני. מוסיפים חמאה ושמן זית וממיסים את החמאה. מטגנים את הבצל ושורש הפטרוזיליה כ-3 דקות.

2

מוסיפים את הברוקולי והכרובית. בוחשים ומכסים את הסיר. ממשיכים באידוי על חום בינוני במשך 10 דקות. מדי פעם פותחים את הכיסוי ובוחשים.

3

מוסיפים שום, פלפל לבן, אגוז מוסקט ומלח ובוחשים כדקה.

4

מוסיפים חלב וציר. בוחשים ומביאים לרתיחה.

5

מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות עד שהכרובית רכה (כשנועצים מזלג הוא נכנס בקלות).

6

טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר (או במעבד מזון.)

7

מוסיפים את השמנת, בוחשים ומחממים עד לסף רתיחה.

8

מגישים עם פרוסות שקדים אותם קולים על מחבת בשמן זית כדקה (או עם קרוטונים). בתיאבון 😋