מרק כתום עם קרם קוקוס

 1 כף שמן קוקוסאו שמן צמחי
 1 בצלבגודל בינוני, קצוץ
 1 כפית ג'ינג'רקלוף וקצוץ
 500 גרם דלעתקלופה, חתוכה לקוביות
 2 בטטהקלופה, חתוכה לקוביות
 3 גזרקלוף, חתוך לקוביות
 1 שורש פטרוזיליהקלוף, חתוך לקוביות
 ½ כפית זרעי כוסברהטחונים
 1 כפית מלח ים
 ½ כפית פלפל שחור
 3 כוסות מים
 250 מיליליטר קרם קוקוס
להגשה
 4 כפיות שבבי קוקוס גדולים

1

מכינים את כל הרכיבים למרק. את הבצל והג'ינג'ר קולפים וקוצצים. את שאר הירקות קולפים וחותכים לקוביות.

2

מחממים סיר מרק כבד על חום בינוני. מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות. מדי פעם בוחשים.

3

מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים כדקה נוספת. בוחשים.

4

מוסיפים זרעי כוסברה טחונים, פלפל שחור ומלח ובוחשים כחצי דקה.

5

מוסיפים גזר, דלעת, בטטה ושורש פטרוזיליה ומערבבים עם הבצל והתבלינים. מכסים את הסיר ומאדים על חום בינוני במשך 10 דקות. מדי פעם פותחים את הסיר ובוחשים.

6

מוסיפים את המים. בוחשים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים במשך 20-25 דקות עד שהירקות רכים.

7

מכבים את האש וממתינים מספר רגעים. טוחנים את המרק בעזרת מעבד מזון ידני (מוט בלנדר.)

8

מוסיפים את קרם הקוקוס ובוחשים. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל.

9

להגשה מפזרים על כל מנה פתיתי קוקוס גדולים (בערך כפית למנה). בתיאבון 😋