אפשרויות הדפסה:

מרק עגבניות מוקרם

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול45 דקותסך הכול1 שעה

מרק עגבניות מוקרם

 1 כף חמאהללא מלח (למנה טבעונית מחליפים בשמן זית)
 2 כפות שמן זית
 1 בצלקצוץ דק
 1 שן שוםכתוש
 2 כפות קמח
 3 כוסות ציר ירקותאו מים עם קוביית ציר מרק
 2 קופסאות עגבניות תמרעם הנוזלים, כול קופסת שימורים מכילה 400 מיליליטר
 2 ענפים טימיןהעלים בלבד
 1 כף סוכר
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחורטחון טרי
תוספות אפשריות (להעשרת הטעמים ולגיוון)
 1 גזרקלוף, חתוך לקוביות (לאדות עם הבצל והשום, לפני הוספת שאר הרכיבים)
 1 גבעול סלריקצוץ (לאדות עם הבצל והשום, לפני הוספת שאר הרכיבים)
 1 פלפל אדוםקצוץ (לאדות עם הבצל והשום, לפני הוספת שאר הרכיבים)
 1 כף תערובת עשבי תיבול יבשיםאורגנו, טימין, רוזמרין, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה
 1 מיכל שמנת לבישוללמרק במרקם קרמי יותר, מוסיפים עם סיום הבישול
אפשרויות הגשה (לפיזור על המרק)
 בזיליקוםקצוץ
 קרוטונים
 פרמז'ן
 עיריתקצוצה
 פטרוזיליהקצוצה
 כוסברהקצוצה
1

מעל להבה בינונית בכיריים מחממים סיר מרק כבד ומוסיפים חמאה ושמן זית.

2

מטגנים את הבצל עד לשקיפות.

3

מוסיפים שום ומערבבים. מטגנים כדקה.

4

מוסיפים קמח ומערבבים לציפוי הבצל והשום.

5

מוסיפים ציר ירקות, עגבניות, טימין, סוכר, מלח ופלפל.

6

מביאים לרתיחה ותוך כדי מערבבים היטב (מוודאים שאין משקעים שדבקו לתחתית הסיר).

7

מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.

8

נותנים למרק להתקרר קצת (5 דקות) ומרסקים במוט בלנדר ידני.

9

משפרים מליחות ופלפליות, מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0