אפשרויות הדפסה:

מרק עגבניות צלויות

מניב4 מנותהכנה15 דקותבישול1 שעהסך הכול1 שעה 15 דקות

מרק עגבניות צלויות

לעגבניות הצלויות
 1.60 קילוגרם עגבניותבשלות, שטופות, חצויות
 10 שיני שוםשלמות
 4 כפות שמן זית
 מלח ים
 פלפל שחור
 2 ענפים רוזמרין
לבצל המקורמל
 2 בצל לבןקלוף, חתוך לרצועות
 1 כף שמן זית
למרק
 ½ כוס עלי בזיליקוםקרועים
 1 כף אורגנו טריקצוץ
 1 כף טימין טרירק העלים
 2 ½ כוסות ציר ירקותאו מים
 1 כפית דבש
1

מסדרים את חצאי העגבניות על מגש מצופה בנייר אלומיניום ומעליו נייר אפייה. הקליפה של העגבניות מופנית כלפי מעלה. מפזרים בין העגבניות שיני שום וענפי רוזמרין. מפזרים מעל מלח ופלפל, ומעל הכול זולפים שמן זית.

מרק עגבניות צלויות -מגש העגבניות

2

צולים את העגבניות בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך 45 דקות.

מרק עגבניות צלויות - העגבניות הצלויות

3

בסיום הצלייה מסירים את הקליפות של העגבניות ונפתרים מהן. כמו כן נפתרים מענפי הרוזמרין.

מרק עגבניות צלויות - קילוף העגבניות

4

בזמן שהעגבניות נצלות בתנור, משחימים בצל בסיר מרק כבד. מחממים את שמן הזית, מוסיפים את רצועות הבצל, ומטגנים על חום בינוני עד שהבצלים שחומים ומקורמלים, כ-20 דקות בערך.

מרק עגבניות צלויות - השחמת הבצל

5

כשהבצלים בסיר מוכנים והעגבניות כבר צלויות וקלופות, מוסיפים את העגבניות עם המיץ שלהן ועם השום הצלוי לסיר המרק. מוסיפים גם את עשבי התיבול, הציר או המים והדבש.

מרק עגבניות צלויות - בישול סופי

6

מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על להבה נמוכה כ-10 דקות.

7

טוחנים את המרק עם מוט בלנדר ידני או במעבד מזון. טוחנים עד למרקם הרצוי.

8

טועמים ומשפרים טעמים (מלח ופלפל.)

9

להגשה מומלץ לפזר מעל פתיתי גבינת פרמז'ן. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0