מרק עדשים ירוקות בריא

 2 כפות שמן זית
 2 בצלבגודל בינוני, קצוץ
 2 גזרבגודל בינוני, קלוף חתוך לקוביות
 2 גבעולי סלריללא העלים, חתוכים לקוביות
 1 פלפל אדוםמגולען, חתוך לקוביות
 3 שיני שוםקצוצות
 400 גרם עגבניות מרוסקות
 2 כוסות עדשים ירוקותאו חומות, שטופות
 1 ½ כפות פפריקה מתוקה
 ½ כפית כמון
 ½ כפית אבקת כוסברה
 1 כפית מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 2 עלי דפנה
 6 כוסות ציר ירקותאו מים
להגשה
 פטרוזיליה קצוצה
 פלחי לימון

1

מחממים סיר מרק על חום בינוני. מוסיפים את השמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות.

2

מוסיפים את הגזר, הסלרי והפלפל האדום ומטגנים כ-8 דקות. מדי פעם בוחשים.

3

מוסיפים את השום, בוחשים ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

4

מוסיפים את שאר הרכיבים: עגבניות מרוסקות, עדשים, פפריקה, כמון, אבקת כוסברה, מלח, פלפל, עלי דפנה וציר (או מים.)

5

מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים לחום נמוך. מבשלים כ-45 דקות עד שהעדשים רכות.

6

טועמים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. בתיאבון 😋