אפשרויות הדפסה:

מרק עדשים כתומות

מניב8 מנותהכנה25 דקותבישול15 דקותסך הכול40 דקות

מרק עדשים כתומות

 2 כפות שמן צמחי(זרעי ענבים, קנולה, אבוקדו, חמניות)
 1 בצלקצוץ דק
 1 גזרקלוף, חתוך לקוביות קטנות
 3 שיני שוםקצוצות דק
 2 עגבניהחתוכה לקוביות קטנות
 2 כוסות עדשים כתומותשטופות היטב, מסוננות
 7 כוסות מים
תבלון
 ½ כפית כורכום
 ½ כפית פפריקהמתוקה או חריפה
 1 ½ כפיות מלח
 ¼ כפית פלפל שחור
 2 כפות פטרוזיליהקצוצה
 1 עלה דפנה
תוספות אפשריות למרק העדשים הכתומות
 2 תפוח אדמהקלוף, חתוך לקוביות קטנות, או בטטה
1

מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים את השמן. מטגנים את הבצל כ-5 דקות ומדי פעם בוחשים.

2

מוסיפים לסיר את הגזר וממשיכים בטיגון יחד עם הבצל כ-5 דקות נוספות. מדי פעם בוחשים.

3

מוסיפים את השום ובוחשים. מטגנים כדקה.

4

מוסיפים את העגבניות, מטגנים כשתי דקות ומדי פעם בוחשים.

5

מוסיפים את הכורכום והפפריקה ובוחשים.

6

מוסיפים עדשים, מים, פלפל, מלח, פטרוזליה ועלה דפנה. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה.

מרק עדשים כתומות

7

טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך. מומלץ להגיש עם בצקניות (שפצלה.) בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0