אפשרויות הדפסה:

מרק עוף עם אטריות

מניב4 מנותהכנה20 דקותבישול45 דקותסך הכול1 שעה 5 דקות

מרק עוף עם אטריות

לציר עבור מרק העוף והאטריות
 700 גרם חלקי עוףשוקיים (ללא העור), כנפיים או גרונות הודו
 1 בצלקלוף וחצוי
 1 גזרקלוף וחצוי
 1 צרור עשבי תיבול טריים(פטרוזיליה, שמיר, טימין)
 2 גבעולי סלריכולל העלים
 2 עלי דפנה
 2 שיני שום
 1 ½ כפיות מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 1 ½ ליטר מים
למרק העוף והאטריות
 2 כפות שמן צמחי
 1 בצלקלוף, חצוי ופרוס
 2 גבעולי סלריפרוסים
 2 גזרקלוף ופרוס
 4 שיני שוםקלוף ופרוס
 1 ½ ליטר ציר עוף
 ½ קילוגרם בשר עוףללא העור, מהעוף שבושל בציר או מעוף שנאפה בתנור כ-30 דקות ב-200 מעלות והוסר ממנו העור
 ¼ כוס כוסברהקצוצה, או פטרוזילייה
להשלמת המרק
 4 כפות כוסברהקצוצה, או פטרוזילייה
 200 גרם איטריות ביציםאו אטריות אורז
תוספות אפשריות וחלופות
 כרישה
 פטריות יער
 בצל ירוקבמקום הכוסברה
 תירס
 קישואים
 נבטים סיניים
 כרוב
 סויה
1

מכינים את הציר למרק. מוסיפים את כל הרכיבים של הציר לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות.

מרק עוף עם אטריות - הציר

2

כשציר המרק מוכן עוברים להכנת המרק. מחממים סיר נפרד על להבה בינונית. מוסיפים שמן. מטגנים את הבצל יחד עם הסלרי והגזר 3-4 דקות.

3

מוסיפים את השום, בוחשים ומטגנים כדקה נוספת.

4

מוציאים מהסיר של ציר המרק את עשבי התיבול וחלקי העוף. את חלקי העוף שומרים. מעבירים את ציר המרק דרך מסננת ישירות לסיר המרק.

5

מפרקים את הבשר מחלקי העוף לרצועות. נפתרים מעצמות ומעור. מוסיפים את בשר העוף הנקי לציר המרק.

6

מוסיפים כוסברה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

7

מביאים לרתיחה, מנימיכים להבה ומבשלים עם מכסה כ-15 דקות.

8

מכינים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה.

9

להגשת המרק מניחים אטריות בצלחת המרק, מוזגים מעל את המרק ומפזרים מעל כוסברה טרייה. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0