אפשרויות הדפסה:

מרק עוף

מניב8 מנותהכנה30 דקותבישול2 שעותסך הכול2 שעות 30 דקות

התרופה של אמא יהודיה בכל מקום ולכל דבר...

מרק עוף

מכניסים לסיר גדול
  חלקי עוף למרקמנוקים ללא העור
  עצמות(רצוי עם מח)
  מים כמעט עד למעלה
ירקות ועשבי תיבול
 2 גזרים מקולפים וחצויים
 2 קישואיםשטופים וחצויים
 1 שורש סלרימנוקה + עלים
 1 שורש פטרוזיליהמקולף וחצוי
 1 בצל שלםמקולף וחצוי
 צרור עלי פטרוזילייה
 צרור עלי שמיר
 2 עלי דפנה
 מלח ופלפל
אפשרויות נוספות להעמקת הטעמים
 4 שיני שום
 2 גבעולי רוזמרין
 1 לימון פרסי
 1 פלפל צ'ילי
 בשר בקר עם עצם(יש להאריך את משך הבישול בהתאם)
 גרון הודו
כיבוס העוף
1

מנקים את חלקי העוף, מסירים שומן מיותר (אפשר גם להסיר לגמרי את העור או לבקש מהקצב בסופר.) מנגבים בנייר סופג.

מרק עוף - חלקי עוף נקיים

2

בסיר נפרד מוסיפים את הבשר והעצמות ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מסלקים את הקצף שנוצר למעלה, ונותנים לבשר להתבשל כשתיים-שלוש דקות.

מרק עוף - כיבוס הבשר

הכנת המרק
3

בזמן שהבשר מתכבס אפשר לעבוד עם סיר נפרד למרק עצמו. מניחים את כול הירקות והשורשים בסיר ומכסים במים.

מרק עוף - סירים על האש

4

כשהבשר והעצמות "מכובסים" מעבירים את הבשר והעצמות הנקיים לסיר המרק. מהמים של הכיבוס נפתרים.

מרק עוף - עוף מכובס

5

מניחים מעל צרור של עלים - פטרוזיליה, שמיר, עלי דפנה, עלי סלרי.

6

מתבלים במלח ובפלפל.

7

מכסים הכול במים.

מרק עוף - מתבשל

8

מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים.

9

בסיום הבישול מעבירים לכלי נפרד את חלקי העוף, הגזר והקישואים. משאר הירק, העשבים ועלי הדפנה אפשר להיפתר. מעבירים את המרק דרך מסננת להפתר מהשאריות.

10

מגישים כמנת מרק צח נפלאה. אפשר עם תוספת גזר, קישוא ובשר עוף מהמרק. אפשר להגיש עם אטריות או להכין קוסקוס ליד. אפשר להשתמש במרק העוף כציר שמעשיר טעמים באינספור תבשילים אחרים.

מרק עוף צח עם קרפלעך

11

בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0