התרופה של אמא יהודיה בכל מקום ולכל דבר...
מנקים את חלקי העוף, מסירים שומן מיותר (אפשר גם להסיר לגמרי את העור או לבקש מהקצב בסופר.) מנגבים בנייר סופג.
בסיר נפרד מוסיפים את הבשר והעצמות ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מסלקים את הקצף שנוצר למעלה, ונותנים לבשר להתבשל כשתיים-שלוש דקות.
בזמן שהבשר מתכבס אפשר לעבוד עם סיר נפרד למרק עצמו. מניחים את כול הירקות והשורשים בסיר ומכסים במים.
כשהבשר והעצמות "מכובסים" מעבירים את הבשר והעצמות הנקיים לסיר המרק. מהמים של הכיבוס נפתרים.
מניחים מעל צרור של עלים - פטרוזיליה, שמיר, עלי דפנה, עלי סלרי.
מתבלים במלח ובפלפל.
מכסים הכול במים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים.
בסיום הבישול מעבירים לכלי נפרד את חלקי העוף, הגזר והקישואים. משאר הירק, העשבים ועלי הדפנה אפשר להיפתר. מעבירים את המרק דרך מסננת להפתר מהשאריות.
מגישים כמנת מרק צח נפלאה. אפשר עם תוספת גזר, קישוא ובשר עוף מהמרק. אפשר להגיש עם אטריות או להכין קוסקוס ליד. אפשר להשתמש במרק העוף כציר שמעשיר טעמים באינספור תבשילים אחרים.
בתיאבון 😋
מנות 0