אפשרויות הדפסה:

מרק פלפלים קלויים

מניב6 מנותהכנה30 דקותבישול1 שעה 30 דקותסך הכול2 שעות

מרק פלפלים קלויים

 6 פלפל אדום
 2 כפות שמן זית
 2 בצל אדוםקצוץ
 1 גזרקלוף, חתוך לקוביות
 4 שיני שוםקצוצות
 ½ כפית טימין מיובש
 ½ כפית אורגנו מיובש
 ½ כפית בזיליקום מיובש
 ½ כוס יין לבן יבש
 800 גרם עגבניות מרוסקות
 3 כוסות מים
 ½ כוס פטרוזיליהקצוצה
 2 כפיות מלח
 ½ כפית פלפל שחור
 2 תפוח אדמהקלופים, חתוכים לקוביות
להגשה
 שמנת(אפשר גם קרם קוקוס או שמנת צמחית אחרת)
 טימין טרי
קליית הפלפלים
1

מחממים תנור ל-200 מעלות. קולים את הפלפל בתנור במשך 40 דקות.

2

במהלך הקלייה כול 10 דקות מסובבים את הפלפלים כרבע סיבוב.

3

בתום הקלייה בתנור מעבירים את הפלפלים לתוך שקית. אוטמים את השקית למשך 20-30 דקות.

4

מוציאים את הפלפלים. נפתרים מהנוזלים, מהגבעול ומהגרעינים. קולפים את הפלפלים. מהקליפה נפתרים.

פלפלים קלויים

הכנת מרק הפלפלים הקלויים
5

בזמן שהפלפלים נקלים בתנור מתחילים בבישול הירקות האחרים בסיר המרק.

6

מחממים שמן זית בסיר, על חום בינוני. מוסיפים בצל, גזר ושום. מטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות.

מרק פלפלים קלויים - טיגון הבצל, הגזר והשום

7

מוסיפים לסיר טימין, אורגנו ובזיליקום. בוחשים ומטגנים כדקה.

8

מוסיפים את היין הלבן, בוחשים ומצמצמים כ-2-3 דקות.

9

מוסיפים מים, עגבניות, פטרוזיליה מלח ופלפל. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 45 דקות.

מרק פלפלים קלויים - בישול ראשוני

10

כשהפלפלים כבר קלויים וקלופים, מוסיפים אותם יחד עם תפוח האדמה לסיר המרק. מבשלים במשך 45 דקות נוספות.

מרק פלפלים קלויים - מתבשל

11

עם סיום הבישול, טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני.

12

לכל מנת מרק מוסיפים 2-3 כפות שמנת לבישול. מפזרים מעל המנה עלי טימין טריים. בתיאבון 😋

מרק פלפלים קלויים - מנה

נתוני תזונה

מנות 0