אפשרויות הדפסה:

מרק פסטה עם שעועית – פסטה אה פג'ולי

מניב6 מנותהכנה1 שעהבישול3 שעות 30 דקותסך הכול4 שעות 30 דקות

מרק פסטה עם שעועית - פסטה אה פג'ולי

 250 גרם פסטה קצרה
למשרה השעועית
 500 גרם שעועית צבעונית
 5 שיני שום
 1 ענף מרווה
 8 כוסות מים
למרק
 2 כפות שמן זית
 2 בצלקצוץ דק
 2 גזרפרוס, חתוך לקוביות קטנות
 2 גבעולי סלריחתוך לקוביות קטנות
 140 גרם רסק עגבניות
 2 כפיות מלח ים
 ½ כפית פלפל שחור
 1 כוס מים
לתערובת השמן
 4 כפות חמאה
 1 כף שמן זית
 1 ענף מרווה
 1 ענף רוזמרין
 2 שיני שום
 3 פלפל צ'ילי מיובש
הכנה מוקדמת של השעועית
1

משרים ללילה את שעועית במים קרים עם שיני השום והמרווה.

2

מסננים ומעבירים לסיר את השעועית יחד עם המרווה והשום. מוסיפים כף שמן זית.

3

ממלאים במים נקיים, מביאים לרתיחה. מבשלים כשעתיים וחצי.

הכנת המרק
4

בזמן שהשעועית מתבשלת קוצצים גזר, בצל וסלרי ומכניסים לסיר. מאדים בשמן זית עד להתרככות הירקות. כשהירקות רכים מפסיקים את הבישול ומניחים עד שהשעועית מוכנה.

5

אחרי שהשעועית התבשלה מוציאים אותה ממי הבישול בעזרת כף מסננת. את מי הבישול של השעועית שומרים.

6

שומרים בקערה כוס וחצי מהשעועית השלמה.

7

את שאר השעועית מועכים עם גב של כף דרך מסננת לתוך סיר המרק שבו מחכים הירקות המאודים. נעזרים במי הבישול של השעועית כדי להעביר את השעועית דרך המסננת. בשלב זה כבר מחזירים את הסיר לבישול על הלהבה.

מרק פסטה עם שעועית - מעיכת השעועית

8

מוסיפים 1-1.5 כוסות מים (בנוסף למי בישול השעועית) לקבלת נוזל סמיך וקרמי.

מרק פסטה עם שעועית - בסיר

הכנת השמן
9

במחבת נפרדת מוסיפים שמן זית וחמאה וממיסים את החמאה על חום בינוני. מוסיפים פלפל צ'ילי יבש, שיני שום שלמות מעוכות, ענף רוזמרין, ענף מרווה.

מרק פסטה עם שעועית - הכנת חמאה מתובלת

10

מטגנים עד להזהבה קלה. מוזגים רק את השמן הארומתי דרך מסננת לתוך סיר המרק.

מרק פסטה עם שעועית - חמאה מתובלת

השלמת המרק
11

מוסיפים לסיר המרק את רסק עגבניות, מלח ופלפל. בוחשים ומביאים לרתיחה.

12

מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-15 דקות.

13

מוסיפים את השעועית השמורה בקערה ומערבבים.

14

להגשה זולפים קצת שמן זית על כל מנה ומפזרים פלפל שחור טחון טרי. אפשר גם לפזר גבינת פרמז'ן. בתיאבון 😋

נתוני תזונה

מנות 0